David Knightin ero BMW:ltä vahvistettiin

Riihimäen MM-enduroiden toisena kisapäivänä David Knight norkoili BMW:n varikkopilttuulla, muiden kaasuttaessa taas tositoimissa MM-pisteistä. Huhut Knightin potkuista alkoivat velloa jo lauantai-illan päätteeksi, kun tehtaan mitta kiukuttelevan kuljettajan edesottamuksista kuului tulleen täyteen.

Nyt asiasta on tullut lyhyt ja ytimekäs virallinen tiedote:

David Knightin ja BMW Motorrad Motorspotin offroad-tiimin tiet eroavat. Kaksinkertainen enduron maailmanmestari ja USA:n Cross Country -sarjan voittaja liittyi BMW Motorrad Offroad-tiimiin kauden 2009 alussa. Yhteistyön keskeyttäminen kesken kauden tehtiin yhteisymmärryksessä.

Ennen kauden alkua David Knight testasi G450X-kilpuria useaan otteeseen. Siitä huolimatta alkukauden aikana kävi selväksi, että pyörän ja kuljettajan välille ei löydy sellaista yhteistä säveltä, joka siivittäisi parivaljakon kärkisijoille erittäin tiukassa MM-taistossa. Tästä syystä David Knight ja BMW ovat päätyneet yhteisymmärryksessä päättämään yhteistyön.

***

Saksalainen insinööriosaaminen ja suomalainen sisu näyttää sen sijaan kantavan hedelmää. Juha Salminen ajoi viime viikonlopun Slovakian osakilpailuissa sijat neljä ja kolme. Kirssi oli lauantaina viides ja sunnuntaina seitsemäs. Tarkkalan tulos oli kahdeksas molempina päivinä.

Uusin numero