Danilo Petrucci: ”Jorge Lorenzo on kuin Casey Stoner – yritän ottaa oppia hänestä”

Lorenzo on ollut lähdöissä ja kilpailujen avauskierroksilla kovassa iskussa. Petrucci on huomannut, että Lorenzo tekee harjoituksissa paljon starttitreenejä ja on ottanut mallia tästä.

”Hän on loistava starttaaja ja tekee joka harjoituksissa kovia starttivetoja. Myös harjoituksissa hän saattaa vetää monesti pari ensimmäistä kierrosta ihan huikean kovaa”, Petrucci sanoo.

”Ehkä hänen hyvät lähtönsä johtuvat siitä, että hänellä on kova luottamus pyörään. Hän on maailmanmestari ja siksi hänellä on vähän ekstraa pyörässään. Olen yrittänyt kopioida hänen tapaansa startata ja ajaa ensimmäiset kierrokset. Siinä on tosin riskinsä; jos kolaroit avauskierroksella, kaikki pitävät sinua mulkkuna”, Petrucci kertoo.

”Mutta Lorenzolle ensimmäisen kierroksen ajaminen on vain jostain syystä kovin helppoa.”

Petrucci vertaa Lorenzoa Ducatin legendaariseen Casey Stoneriin nimenomaan avauskierroksen vauhdin osalta.

”Heissä on paljon samaa. Kuten muistatte, Stoner oli avauskierroksilla ihan uskomattoman nopea. Uskon, että Lorenzo on treenannut paljon lähtöjä, sillä hän oli vielä viime vuonna Ducatille tullessaan starteissa aika hidas. Silloin hän pystyi kiihdyttämään vasta myöhemmin kilpailussa. Olen varma, että hän on tehnyt paljon töitä tuon heikkoutensa kanssa ja on siksi nyt yksi parhaista starttaajista”, Petrucci arvelee.

Petruci on MM-sarjassa seitsemäntenä, muttei kovin paljon perässä tehdastiimin Lorenzoa ja Andrea Doviziosoa. Hän valmistautuu jo ensi kauden haasteeseen, sillä Petrucci ajaa silloin Ducatin tehdastiimissä.

”Minun on harjoiteltava paljon eri osa-alueita. En ole pystynyt ajamaan kilpailusta toiseen kovinkaan tasaisesti. Silloin hyvää asemaa MM-sarjassa on hankala saavuttaa. Minulla on nyt hyvin aikaa vahvistaa heikkouksiani – ja lähteä sitten ilman paineita ensi kauteen.”
 

Uusin numero