Danilo Petrucci: ”Isojen mahdollisuuksien ja isojen paineiden kausi”

Petrucci saa tällä kaudella alleen tismalleen saman pyörän, mikä on myös Ducatin tehdastiimissä Andrea Doviziosolla ja Jorge Lorenzolla. Italialainen uskookin, että edessä on isojen mahdollisuuksien kausi. Mutta samalla hän myöntää, että paineetkin ovat suuremmat kuin koskaan.

Petrucci ajoi Losailin viimeisissä testeissä erittäin vakuuttavan kisasimulaation – samalla radalla, millä kausi alkaa tänä viikonloppuna.

”Olin siihen todella tyytyväinen, sillä ajoin ainoana kuljettajana kokonaisen kisasimulaation. Ehkä näytin kaikki korttini ensimmäisenä, mutta ainakin sain itse varmuuden vauhdistani. Sain hyvän tuntuman kisamatkasta, tunsin itseni fyysisesti vahvaksi ja pyörä tuntuu myös sopivan ajotyylilleni”, Petrucci sanoo.

Kaudesta Petrucci odottaa poikkeuksellisen tasaista.

”Uskon, että jopa kymmenellä kuljettajalla on mahdollisuus taistella kärkisijoista. Thaimaan testeissäkin oli 14 kuljettajaa sekunnin sisällä. Ehkä tämän kauden kuljettajat ovat kovempia kuin koskaan.”

“Tämä kausi tulee olemaan urani tärkein. Minun on taisteltava rajusti, että saan myös ensi kaudella ison tilaisuuden. On totta, että minä en ole koskaan voittanut MotoGP-kilpailua. Ympärilläni on kavereita, joilla on aivan erilaisia meriittejä”, Petrucci sanoo.

Hän on kertonut aiemmin, että uskoo olevansa yksi ehdokkaista Ducatin tehdastiimiin ensi kaudeksi – kunhan vain jompikumpi tehdaskuljettajista jää tällä kaudella taakse.

”Pramac on antanut minulle suuren mahdollisuuden, minulla on nyt paras pyörä, millä olen koskaan ajanut. Nyt me taistelemme joka kilpailussa voitoista ja vähintään viiden joukkoon sijoittumisesta, emme ainoastaan muutamista pisteistä.”

Ensi kaudella monen tehdaskuljettajan sopimukset loppuvat, mutta Yamaha on jo julkistanut uudet sopimukset molemmille kuljettajilleen, samoin Honda Marc Marquezin kanssa.

”Osa kuljettajista on jo tehnyt sopimuksia ensi kaudeksi. Se lisää painetta entisestään, sillä kaikki taistelevat nyt ensi kauden sopimuksista. Tämä on suurten mahdollisuuksien, mutta myös isojen paineiden kausi.”
 

Uusin numero