Danilo Petrucci ihmettelee Jorge Lorenzon siirtopuheita: ”Olin silloin paras Ducati-kuljettaja”

Petrucci korvaa juuri Lorenzon Andrea Dovizioson tallikaverina ensi kaudella. Lorenzo kertoi La Gazzetta dello Sportille, että Petrucci valittiin tehdaskuljettajaksi vain siksi, että Ducati voisi maksaa Doviziosolle parempaa palkkaa.

”Heidän olisi pitänyt ajatella, että heillä on kolminkertainen maailmanmestari riveissään ja yrittää antaa hänelle kaikki se, mitä hän tarvitsee. Sen sijaan he keskittyivät korottamaan Dovizioson palkkaa, koska hän voitti muutamia kilpailuja. Siksi he ottivat toisen kuljettajan, joka oli halvempi”, Lorenzo sanoi itseensä viitaten.

Nyt Petrucci vastaa Lorenzon kommenttiin.

”Kun Ducati valitsi minut ensi kauden kuljettajakseen, olin MM-pisteissä tuolla hetkellä paras Ducatilla ajanut kuljettaja. Jorge ei ollut voittanut vielä yhtäkään kilpailua silloin. Minulla oli enemmän podiumpaikkoja kuin hänellä, joten mielestäni Ducati teki ihan loogisen valinnan. He varmasti ajattelivat, että hei, Petrucci ajaa kärjessä ja hänen palkkansa on viidestoistaosa Lorenzon palkasta, otetaan hänet”, Petrucci sanoo.

”Sitten he ilmoittivat asiasta Jorgen Mugellon voiton jälkeen. Hän laskeutui kuitenkin jaloilleen, sillä Jorge tienaa Hondalla edelleen varmasti kymmenen kertaa enemmän kuin minä.”

”Jorge puhuu ikään kuin olisi epäreilua, että he valitsivat minut hänen paikalleen. Sekin on omituista, että hän alkoi ajaa paljon paremmin heti, kun oli tehnyt sopimuksen Hondan kanssa. Jos Ducati olisi tehnyt päätöksensä tänään, he olisivat varmaan pitäneet Lorenzon, koska nythän hän on ollut todella vahva. Mutta tilanne on se, että tilaisuus pitää käyttää silloin, kun se tulee”, Petrucci sanoo.

Petrucci ihmettelee hiukan, miksi Lorenzo halusi lähteä Ducatilta.

”Jos hänellä olisi ollut hinkua, hän olisi voinut varmasti jäädä, mutta ehkä kyse oli rahasta. En tiedä. Itse olin valmis oikeaan aikaan. Uskon, että valintaani vaikutti se, että olen aina tullut erittäin hyvin toimeen Dovin kanssa. Olen ensi kaudella selkeästi kakkoskuljettaja, mutta se ei minua haittaa. Olen erittäin tyytyväinen, jos Dovi voittaa maailmanmestaruuden ja minä olen kakkonen. Olen täysin varma, että pystyn ajamaan paremmin kuin tällä kaudella.”

27-vuotias Petrucci on MM-sarjassa seitsemäntenä, hän on ajanut tällä kaudella yhden kakkossijan ja viidesti viiden parhaan joukkoon.
 

Uusin numero