Daniel Ahlroth edustamaan Suomea kovatasoiseen Yamaha-mekaanikkojen European Technician Grand Prixiin

Reijo Savolainen Yamahan maahantuonnista (vas.) ja Suomen parhaaksi Yamaha-mekaanikoksi kruunattu Daniel Ahlroth lähtevät edustamaan Suomea European Technician Grand Prixiin.

Yamaha-mekaanikkojen European Technician Grand Prix on jälleen käynnissä. Euroopan parhaan Yamaha-mekaanikon tittelistä kilpailee myös Suomen Daniel Ahlroth.

Vuonna 2020 eurooppalaiset Yamaha-mekaanikot voivat jälleen koetella taitojaan European Technician Grand Prix -kilpailussa. ”Suomen karsintakilpailuun saivat osallistua vain Yamaha Silver -sertifioidut mekaanikot, joita on jokaisessa Yamaha-merkkihuollosta vähintään yksi”, kertoo Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliikkeen tekninen asiantuntija Reijo Savolainen. ”On ollut hienoa huomata miten innokkaasti Yamaha-mekaanikot ovat ottaneet osaa karsintakilpailuun ja erot kärjessä olivatkin todella pieniä.”

Suomen karsinnat voitti tänä vuonna Daniel Ahlroth Veljekset Ahlroth Oy:stä. ”Yamahalla on ylivoimaisesti parhaat mekaanikkokoulutukset”, Daniel kehuu. ”Olen osallistunut kolme kertaa karsintoihin ja tullut toiseksi kahdesti. Nyt tuli vihdoin voitto!”

Euroopan karsintakisan, European Technician Grand Prix:n, voitti edellisen kerran suomalainen Ville Sundberg Espoon Motoville Oy:stä. Hän edusti Eurooppaa Japanissa World Technician Grand Prix-loppukilpailussa sijoittuen erittäin kovatasoisessa loppukilpailussa neljänneksi.

Daniel pääsee edustamaan Suomea loppukilpailuun Amsterdamiin maaliskuussa 2020, jossa vastaan asettuvat muiden Euroopan maiden parhaimmat Yamaha-mekaanikot. Hän puolustaa kisoissa Suomen aikaisempaa Euroopan mestaruutta ja tähtäimessä on luonnollisesti voitto sekä paikka loppukilpailussa Japanissa: ”Voittamaan lähdetään, ammattitaitoa kyllä löytyy”, Daniel sanoo. ”Tärkeintä on pitää hermot hallinnassa paineen alla ja keskittyä tekemään rauhallinen suoritus.”

Yamaha on jo vuosia panostanut erityisesti mekaanikkojen koulutukseen ja ammattitaitoon. Yamaha-mekaanikkojen taitoja on koeteltu joka toinen vuosi maailmanlaajuisessa World Technician Grand Prix -kilpailussa Japanissa, johon kutsutaan ympäri maailmaa jokaisesta maanosasta kolme parasta mekaanikkoa.

Uusin numero