Dani Pedrosa isoon kantasoluleikkaukseen – testityöt KTM:llä jäävät tauolle

Pedrosa ehti ajaa KTM:n yksityistestit Jerezissä joulukuussa, mutta Pedrosan tiimi on vahvistanut, että ainakin helmikuun alun Sepangin molemmat testit jäävät nyt väliin.

Pedrosan solisluu on murtunut useasti ennenkin ja nyt havaittu löydös vaatii ison kantasoluleikkauksen. Sairasloman pituudesta ei tiedetä tarkkaan.

”Oikeasta solisluustani löytyi yllättäen kaksi rasitusmurtumaa. Minulla on ollut juuri samassa kohdassa ennenkin murtumia, viimeksi niitä oli kolmessakin kohdassa. Solisluun keskiosassa veri ei virtaa kunnolla, mikä aiheuttaa luukatoa. Luu tarvitsee elvyttää operaatiolla ja levolla. Useiden testien ja lääkärien konsultaatioiden jälkeen olemme päätyneet tähän ainoaan mahdolliseen ratkaisuun”, Pedrosa kertoo.

Pedrosalla on myös KTM:n hyväksyntä ja täysi tuki operaatiolle, vaikka se onkin tiimille takaisku kauden alla. Edessä on tärkeitä testejä, joissa päävastuun kantaa nyt Mika Kallio.

”On todella ikävää, että tilanne on nyt tämä. Olen kiitollinen KTM:lle tuesta, mitä he ovat osoittaneet. Olen ollut todella innostunut tästä työstä ja haluan olla fyysisesti täydessä kunnossa, kun palaan töihin myöhemmin tänä vuonna, ei tämä haaste todellakaan tähän pääty”, Pedrosa vakuutteli.

Viimeiset testit kaksi viikkoa ennen kauden alkua ajetaan Qatarin Losailissa 23.-25. helmikuuta. Pedrosa tuskin ehtii mukaan niihinkään.  
 

Uusin numero