Dakarissa musta sunnuntai

Kokenut portugalilaiskuljettaja Paulo Gonçalves menehtyi Dakarin seitsemännellä etapilla tapahtuneen onnettomuuden seurauksena.

Dakarin sunnuntai oli murheellinen, kun kokemut 40-vuotias portugalilaiskuljettaja Paulo Gonçalves menehtyi kaaduttuaan seitsemännellä etapilla.

Dakarin seitsemännen päivän reitillä oli mittaa yhteensä 741 kilometriä, joista erikoiskoekilometrejä 546. Päivän nopein oli Kevin Benavides. Toiseksi nopein oli vauhtiaan parantanut Joan Barreda Bort, joka sai kilpailua johtaneen Ricky Brabecin reitillä kiinni ja johdatti tämän hiekkadyynien yli päivän maaliin. Päivätuloksissa Brabec oli viides, mutta onnistui kasvattamaan johtoaan.

Päivän aikana nähtiin valitettava tragedia, kun 13. kertaa Dakariin osallistunut portugalilainen Paulo Gonçalves kaatui 276 kilometrillä. Minuuteissa paikalle saapuneen lääkintähelikopterin miehistö löysi Gonçalvesin onnettomuuspaikalta tajuttomana. Mies siirrettiin läheiseen sairaalaan, jossa hänet todettiin elvytysyrityksistä huolimatta menehtyneeksi. Moottoripyöräluokan maanantain etappi on peruttu tapahtuman johdosta.

Moottoripyöräluokan tilanne seitsemän ajopäivän jälkeen:
1. Ricky Brabec, Honda
2. Pablo Quintanilla, Husqvarna
3. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda
4. Toby Price, KTM
5. Joan Barreda Bort, Honda
6. Matthias Walkner, KTM
7. Luciano Benavides, KTM
8. Skyler Howes, Husqvarna
9. Franco Caimi, Yamaha
10. Stefan Svitko, KTM

Uusin numero