Dakar-ralliin osallistuu ainakin yksi ratamoottoripyöräilijä – Max Hunt on kuuluisan isän poika

Tänä vuonna erämaakisassa on mukana ainakin yksi ratamoottoripyöräilijä. Nimen ja ulkonäön perusteella voisi kuvitella, että Max Hunt, 33, on legendaarisen F1-kuljettajan James Huntin poika.

Näin ei kuitenkaan ole, mutta Dakarin ensikertalaisen Max Huntin isä on toki kuuluisa britti. Maxin isä Jonathan Hunt on kiinteistöbisneksessä omaisuutensa luonut miljardööri sekä tunnettu autojen keräilijä Englannista.

Max Hunt oli lupaava ratamoottoripyöräilijä, kunnes raju onnettomuus Britannian superbike -sarjassa lopetti uran 2011. Tammikuun 2. päivä Hunt starttaa Dakariin Husqvarnalla.

Jonathan Huntin toinen poika on ralliautoilija Harry Hunt, joka ajoi viime vuonna Dakar-rallin autojen sarjassa kymmenenneksi, mikä oli kova saavutus ensikertalaiselta. Tänä vuonna Harry Hunt ei loukkaantumisen vuoksi voi osallistua Dakariin.

Neljä vuotta sitten julkaistiin video, jossa noin puolen miljoonan euron arvoinen Rolls Royce Phantom -loistoauto kyntää ruohoa ja rapa roiskuu englantilaisessa kartanomaisemassa kuin ralliautolla. Video on kerännyt Youtubessa yli seitsemän miljoonaa katsojaa, ja sen kuskiksi on vahvasti epäilty Harry Huntia ja kartanoaluetta Jonathan Huntin tilukseksi.

Miljardööri isä on tukenut poikiensa moottoriurheiluharrastusta muutenkin kuin rahalla, sillä hän on ajanut heidän huoltoautojaan.