Dakar-ralli Saudi-Arabiaan

Dakar-rallissa avataan uusia uria, kun maailman tunnetuin kilpailu siirtyy vuonna 2020 Saudi-Arabiaan.

30 vuotta Afrikassa ja vuosikymmenen Etelä-Amerikassa seikkaillut Dakar-ralli kääntää uuden lehden, kun kilpailijat seikkailevat tammikuussa 2020 Saudi-Arabian aavikoilla. Kilpailun lähtö on  Punaisenmeren rannalla Jeddassa, josta reitti kiertää pohjoisen kautta Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin. Riadissa vietetyn taukopäivän jälkeen kilpailijat kiertävät etelän kautta kohti Al Qiddiyaa.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että Dakarissa kiteytyy löytöretkeilyn henki. Juuri se tekee siirtymisestä Saudi-Arabiaan erityisen kiehtovaa ja olen varma, että kaikki osallistujat tuntevat samoin. Kilpailun järjestäjälle täysin uusi ralli rajattomine mahdollisuuksineen on mahtava haaste. On upeaa saada suunnitella reitti näin upeaan maastoon, se on kuin tehty Dakaria varten, kertoo Dakar-organisaation johtaja David Castera.

– On hienoa, että Dakarin kaltainen, globaalisti tunnettu tapahtuma saapuu Saudi-Arabiaan. Uskomme, että Saudi-Arabia tarjoaa Dakarin osallistujille unohtumattoman kokemuksen ja upeaa moottoriurheilua katsojille ympäri maailmaa, toteaa Saudi-Arabian urheiluviraston puheenjohtaja Abdulaziz bin Turki AlFaisal Al Saud.

Uusin numero