Crutchlowin eläköitymishaaveet pahassa vastatuulessa – Nyt kutsuu Yamahan MotoGP-tehdastiimi

Kauden 2020 päätteeksi britti Cal Crutchlow ilmoitti vetäytyvänsä eläkkeelle MotoGP-sarjasta. Se tuntui olevan varsinainen ponnahduslauta uralla, sillä seuraava keikkaluonteinen työ odottaa Monster Energy Yamaha MotoGP-tehdastiimissä.

Eläkeläiseksi Cal Crutchlowilla on melkoinen kiire, sillä alkukauden Yamahan testikuskin hommat vaihtuivat ensin kolmen kisan mittaiseen pestiin  Petronas Yamaha SRT -tiimissä, mutta sekin keikka katkesi kesken kun tuli siirto Yamahan ykköstiimiin, jossa Crutchlow ajaa Silverstonen GP:n.

Petronas Yamaha SRT -tiimin kolmen kisan tuuraus tuli siitä syystä, että tiimin vakituinen kuski Franco Morbidelli joutui sairauslomalle. Crutchlow ehti ajaa tiimissä kaksi kisaa. Kun Yamahalla ja Maverick Vinalesilla meni sukset ristiin Red Bull Ringin ensimmäisen kisan jälkeen ja Vinales julkisti tehneensä sopimuksen ensi kaudeksi Aprilian kanssa, alkoivat spekulaatiot siitä ajaisiko Vinales tätä kautta loppuun Yamahalla vai siirtyisikö hän Aprilialle jo kesken kauden. Tämä muutos tietäisi Yamahalle tarvetta löytää uusi kuski ykköstiimiinsä Vinalesin tilalle. Testikuski Cal Crutchlow olisi tietysti hyvä ja turvallinen valinta, mutta onpa jossain jo väläytelty että olisi Yamahalle melkoinen PR-temppu nostaa ”The Doctor” Valentino Rossi ajamaan uransa viimeiset kisat Yamahan tehdastiimiin. 

Nyt on saatu vastaus kuljettajaongelmaan ainakin Silverstonen kisaan. Yamaha on ilmoittanut britti Cal Crutchlowin ajavan Monster Energy Yamahalla Fabio Quartararon tiimikaverina Silverstonessa. Britille tämä on varmasti erityisen hienoa, onhan kyseessä hänen kotikisansa. 

Aikaisempi uutinen Crutchlowin kolmen kisan sopimuksesta Petronas Yamaha SRT:n kanssa:

Uusin numero