Crutchlowin Ducati-sopimus on enää allekirjoitusta vailla

Crutchlowin Ducati-diili on enää allekirjoitusta vailla. Britin puumerkin odotetaan ilmestyvän kyseiseen paperiin kahden seuraavan viikon aikana tai viimeistään ennen 18. elokuuta ajettavaa Indianapolisin osakilpailua.

Crutchlow lukeutuu nopeudeltaan ja taidoiltaan MotoGP-luokan raskaaseen sarjaan, mutta tilipussin osalta Yamahan Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi, sekä Hondan Dani Pedrosa ja Marc Marquez ovat tavoittamattomista.

Crutchlow tulee tienaamaan Ducatilla noin 1,5 miljoonaa euroa, johon läiskäistään bonukset päälle top10- ja mahdollisten podiumsijoitusten myötä.

Crutchlowin manageri Bob Moore viimeisteli Lagunassa sopimusta yhdessä Ducati-päällikkö Paolo Ciabattin kanssa.

– Meillä ei ole vielä painetta, eikä kiirettä allekirjoittaa sitä (sopimusta). Päätös tulee lähiviikkojen kuluessa, kuittasi Moore.

Crutchlowin erittäin todennäköinen siirtyminen Ducatille merkitsee sitä, että hän palaa italialaisen Andrea Dovizioson tiimikaveriksi. Duo kilpaili vielä viime kaudella menestyksellä yhdessä Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä.

HRC-viritys oli olemassa

HRC:n tiedettiin senkin olevan kiinnostuneen Crutchlowista. Tosin Hondan tehdastiimin manageri Livio Suppo kiistää sen, että he olisivat tehneet tarjousta Crutchlowille.

Hän ei kuitenkaan kiellä, eikä tosin myönnäkään tätä varsin mielenkiintoista viritystä, joka ehti olla jo hetken tapetilla.

Sen mukaan Crutchlow olisi siirtynyt ensi vuonna HRC:n sopimus taskussaan Bradlin paikalla LCR-tiimiin mukaanluettuna optio siitä, että hän ajaa kaudella 2015 Marquezin rinnalla Hondan tehdastallissa.

Siinä tapauksessa Pedrosan pitkä yhteistyö Hondan kanssa olisi saanut lopullisen pisteen. Tosin näin saattaa käydä ilman Crutchlowiakin kauden 2014 jälkeen, jolloin Pedrosan sopimus HRC:n kanssa päättyy.

Se ei ole näet mikään salaisuus, että Suppo ja Pedrosan särmikäs asiainhoitaja Alberto Puig eivät ole löytäneet koskaan yhteistä säveltä.

Redding Gresinille

Niin ja mitä tekee Moto2-luokan maailmanmestaruutta tällä kaudella Mika Kallion tiimikaverina tavoitteleva britti Scott Redding?

Vastaus, tosin vahvistamaton tulee tässä: ajaa ensi vuonna Hondan Gresini-tiimissä espanjalaisen Alvaro Bautistan rinnalla tuloaan tekevällä niin sanotulla tuotantomallilla.

Uusin numero