Crutchlowin Ducati-siirrolle sinetti

Kuninkuusluokan kuumin siirto merkitsee samalla sitä, että Ducatilla yhdysvaltaisen Nicky Haydenin paikan ottavan Crutchlowin ja hänen entisen Yamaha Tech 3-tiimikaverinsa, italialaisen Andrea Dovizioson tiet kohtaavat jälleen.

Viime vuonna Yamahan satelliittitiimissä kilpailleen Dovizioson sopimus ulottuu kauden 2014 loppuun.

Dovizioso on tämän kauden MM-pisteissä seitsemäntenä yhdeksän osakilpailun jälkeen. Podiumilla jo neljää kertaa vieraillut ja yhden paalupaikan saavuttanut Crutchlow on pisteissä kaksi pykälää ylempänä.

Britti Bradley Smith ajaa ensi kaudella varmuudella ranskalaisen Herve Poncharalin johtamassa Yamahan Tech 3-tiimissä. Hän saa rinnalleen Moto2-luokassa tällä kaudella kilpailevan espanjalaisen Pol Espargaron.

Espargaron sopimusta ei ole tosin vielä julkistettu, mutta sitä pidetään selviönä ja pääsyynä siihen, että tehdastitiimistä paikkaa jo pitempään hakenut Crutchlow lähti Ducatille.

Yamaha tosin taisteli loppuun asti pitääkseen Crutchlowin riveissään ja tässä tapauksessa Tech 3-tiimissä. Palkankorotus ja suora sopimus tehtaan kanssa eivät kuitenkaan riittäneet Crutchlowille. Yamaha ei näet ollut valmis rustaamaan sopimuspapereihin pykälää, joka olisi taannut Crutchlowille paikan kaudesta 2015 alkaen tehdastiimissä.

* Cal Crutchlow #35
Ikä: 27 (Coventry, Iso-Britannia 29.10.1985)
Pituus: 168 cm
Paino: 67 kg
GP startit: 43 (kaikki MotoGP-luokassa)
Ensimmäinen GP: Qatar 2011
Podiumsijoitukset: 6

Uusin numero