Crutchlow lähtökuopissa Ducatilta

Crutchlow, 28, päätti toteuttaa viime kaudella Yamahan satelliittitiimissä saavutettujen podiumsijoitusten jäljiltä suuren unelman tehdaskuljettajana. Koska sitä tilaisuutta ei irronnut Yamahalta, niin osoite oli Ducati.

– Halusin tehdä historiaa Ducatilla. Halusin ajaa kärjessä, mutta tämä pyörä ei ole yksinkertaisesti riittävän kilpailukykyinen siihen, lataa asioista kainostelematta ja aina niiden oikeilla nimillä puhuva Crutchlow.

Crutchlow on seitsemän osakilpailun jälkeen sarjassa vaatimattomasti sijalla 16 plakkarissaan vain 15 MM-pistettä.

– En ole suunnittelija enkä insinööri. Voin vain antaa informaatiota pyörästä, pyörittelee viime kaudella viisi kertaa podiumille kivunnut Crutchlow.

Miehen mitta taisi tulla lopullisesti täyteen edellisessä osakilpailussa Montmelon radalla Barcelonassa.

– Esimerkiksi kolmannessa mutkassa saatoin tarjota tälle pyörälle vain puolet siitä kaasusta kuin viime vuonna vastaavassa paikassa. Niin, olin viime kauden pyörällä nopea oikeastaan kaikilla radoilla, tuhahtaa Crutchlow.

Päätös kaudesta 2015
on tehtävä pikapuoliin

Crutchlowilla on kahden kauden mittainen sopimus Ducatin kanssa.

Tosin kausi 2015 on optivuosi, joten 2,5 miljoonan euron vuosipalkkaa nauttiva britti voi irtautua sopimuksetaan. Päätös suuntaan tai toiseen on kuitenkin tehtävä lähiviikkojen kuluessa.

– Ei minua kiinnosta kausi 2015. Minua kiinnostaa vain se, mitä tapahtuu juuri nyt. Tulosta on tultava nopeasti. Minulla on merkitystä vain seuraavan kisan tuloksella, alleviivaa Crutchlow suunnaten katseensa ensi viikolla Assenissa ajettavaan Hollannin TT:hen.

Crutchlowia ollaan viemässä ensi kaudella Suzukin lisäksi myös Hondan Gresini-tiimiin espanjalaisen Alvaro Bautistan tilalle.

Jos ja kun Crutchlowin Ducati-diili tulee tiensä päähän, niin paluu ranskalaisen Herve Poncharalin johtamaan Yamahan Tech 3-satelliittitiimiin ei ole sekään täysin poissuljettu vaihtoehto.

Yamahan tehtaan kanssa sopimuksen omaava espanjalainen Pol Espargaro jatkaa saletisti Tech 3:n riveissä, mutta hänen nykyisen tiimikaverinsa, britti Bradley Smithin jatkosopimus on vaakalaudalla.
 

Uusin numero