Crossitalentti Weckman kasvatti EM-pistejohtoaan Saksassa

Tiimikaveri Tatu Junnola sen sijaan joutui jättämään edellisen osakilpailun väliin käsivamman vuoksi ja lähti nyt kisaan toipilaana.

Aika-ajossa Junnola kuitenkin löysi hyvän ajovireen ja ajoi nopeimman kierrosajan ennen kotiradallaan ajanutta Saksan Eric Schwellaa. Weckman oli aika-ajossa kolmas, joten molemmat Manninen Bros Honda-juniorit pääsivät valitsemaan paikkansa lähtöpuomilla ensimmäisten joukossa.

Ensimmäisessä erässä Weckmanin startti onnistui erinomaisesti ja sipoolaisnuorukainen siirtyi kärkeen jo kisan alkumetreillä ja ajoi selvään voittoon. Tänään ajettu toinen erä ei sitten sujunutkaan suunnitelmien mukaan.

– Tällä radalla lähtö on erityisen tärkeä, koska ohittaminen on todella haastavaa. Hyvän startin myötä ensimmäisen erän voitto tulikin melko helposti. Toisessa erässä startti oli huonompi ja en pystynyt ohittamaan edellä olevia tarpeeksi nopeasti. Lopulta nousin jo kolmanneksi ja olin kiinni kokonaiskisan voitossa, mutta osuin kierroksella ohitettavaan ja kaaduin. Maalissa olin kuudes ja yhteistuloksissa toinen, joka oli kokonaisuutena kisa meni ihan hyvin.  Tärkeintä kuitenkin oli, että pistejohto kasvoi edes muutamalla pisteellä ja lähdemme hyvistä asemista kuukauden päästä ajettavaan Tsekin kisaan, totesi Weckman.

Junnolan viikonloppu eteni sen sijaan laskusuhdanteessa. Hän aloitti ensimmäisen erän viidentenä, mutta viisi viikkoa sitten murtunut värttinäluu kipeytyi erän mittaan ja Junnola saapui ruutulipulle yhdeksäntenä.

Toisessa erässä Junnola aloitti sijalta 18, mutta nousi erän lopussa vielä sijalle 10.

–  Vaikka aika-ajossa irtosi ykköspaikka, niin todella surkea viikonloppu kokonaisuutena. Käsi ei ole vielä kunnossa ja lisäksi eilen illalla oksensin pari kertaa, joten tänään oli voimat vähissä. Toisessa erässä kaaduin vielä ensimmäisellä kierroksella, joten vaikeaa oli. Olen todella pettynyt suoritukseeni, mutta nyt vaan treenataan kovaa ja Tsekissä ollaan sitten podiumilla, kertoi Junnola toisen erän jälkeen.

Tiimin kolmas kuljettaja, EMX250-luokassa ajava Jere Haavisto, selvitti tiensä suoraan kisaeriin aika-ajosta, mutta Teutschenthalin kapea ja liukas rata tuotti hankaluuksia tamperelaisnuorukaiselle ja hän jäi ilman pisteitä eräsijoilla 28 ja 33.
 

Uusin numero