Cross countryn SM-sarja huipentuu lauantaina Säkylässä

Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimässä kilpailussa ratkaistaan SM-loppupisteiden lisäksi veteraanien ja naisten Suomen Cupien lopullinen järjestys. Mukana on myös useita kansallisia luokkia.

Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola johtaa 24MX SM Cross Countryn SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen ennen Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolaista ja Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Aleksi Jukolaa.

Viisi parasta palkitaan kauden päätteeksi rahapalkinnoilla, joissa ovat mainitun kolmikon lisäksi tällä hetkellä kiinni Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson sekä Turun Moottorikerhon Miro Lehto.

Kauden ensimmäisen osakilpailun ylivoimaisesti voittanut Eriksson joutui jättämään toisen osakilpailun väliin loukkaantumisen takia, mutta hän on mukana lauantaisessa kilpailussa Säkylän varuskunta-alueen maastoissa.

Kauden 2013 Suomen mestari jäi viime vuonna SM-pronssille jätettyään yhden osakilpailun ajamatta. Erikssonilla on mahdollisuus ottaa tämän kauden titteli, mutta se vaatii hänen edellään olevilta kuljettajilta todellista epäonnea. Pohjolan asema SM-sarjan kärjessä ja ote 1500 euron palkintorahassa on erittäin vahva.

Kärkiviisikosta ainoastaan Jukola jättää lauantaisen kilpailun väliin. Säkylän-osakilpailun kaksituntiseen koitokseen on ilmoittautunut yhteensä 23 kuljettajaa. SM-, eli A-luokka kilpailee 40-vuotiaiden veteraanien (V40-luokka) kanssa lauantain viimeisenä lähtönä kello 15:45 alkaen.

Lehtiö, Viljakainen ja Kärkkäinen
kärjessä Suomen Cupeissa

40-vuotiaiden veteraanien (V40) Suomen Cupia hallitsee HyMK:n Lari Lehtiö, jonka perässä tulevat Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari ja Hämeenlinnan Moottorikerhon Santeri Kätkytniemi.

Lehtiön asema sarjan kärjessä on erittäin vakuuttava, mutta Puotsaaren ja Kätkytniemen välinen piste-ero on varsin pieni.

50-vuotiaiden veteraanien (V50) kärkipaikkaa pitää Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen, toisena on RCK:n Jarkko Koskinen ja kolmantena HyMK:n Pasi Virtanen.

Viljakainen voitti kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ja hänen tittelinsä on lähes sinettiä vaille.

Historian ensimmäisen naisten Suomen Cupin ykkösenä ajaa enduron Euroopan mestaruuden jo tänä vuonna varmistanut Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen. Kakkospaikkaa pitää Padasjoen Moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi, joka on kuitenkin loukkaantumisen takia sivussa Säkylän-osakilpailusta. Kolmospaikalla on Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist, jolla on erinomaiset mahdollisuudet nousta Suomen Cup -hopealle.

Isännillä 13 kuljettajaa

Kilpailun isäntäseura Rauman Seudun Moottorikerho saa mukaan 13 ajajaa.

SM-startissa nähdään motocrossin kärkikuljettajiin lukeutuva Waltteri Koskinen. B-luokassa ajavat Jouni Hurme ja Sakari Liipola.

Mukana ovat myös V50-luokan Pertti Peltola ja Raimo Raitanen, harraste-luokan Kari Santeri, Teijo Koskinen, Juha Raitanen, Toni Salo, Pekka Salonen, Konsta Vaskelainen ja Vesa Vaskelainen, sekä classic-luokan Ari Peippo.

Kauden parhaiden
palkitseminen

24MX SM Cross Country -sarjan kauden viimeisen kilpailun käynnistää lauantaina aamulla klo 9.00 naisten, nuorten, classicin ja 60-vuotiaiden veteraanien (V60) tunnin mittainen kilpailu. Luokissa on mukana yhdeksän, 18, kuusi ja yhdeksän ajajaa, eli yhteensä 42 kuljettajaa.

Toinen kilpailustartti on harraste-luokan kahden tunnin koitos, joka käynnistyy klo 10.45. Perinteiseen tapaan kyseessä on päivän suurin luokka, jossa on Säkylässä mukana 102 ajajaa.

Kolmantena yhteislähtönä noin 12 kilometriä pitkälle maastoreitille päästetään B-, alle 20-vuotiaiden (U20) ja V50-luokat, jotka ajavat kahden tunnin kilpailun. Luokissa on 50, yhdeksän ja 23 kuljettajaa, eli yhteensä 82 kilpailijaa.

Päivän viimeisenä on vuorossa Suomen mestaruussarjan sekä 40-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupin ratkaiseva kahden tunnin kilpailu klo 15.45. Kumpaankin luokkaan on ilmoittautunut 23 kuljettajaa, eli viivalla on yhteensä 46 ajajaa.

Kaikkiin luokkiin ilmoittautunut
yhteensä 272 kilpailijaa

Lauantain kilpailupäivä päättyy 24MX SM Cross Country -sarjojen parhaiden palkitsemiseen. SM-sarjassa palkitaan viisi parasta kuljettajaa rahapalkinnoin siten, että mestari kuittaa 1500 euroa ja seuraavat hänen perässään järjestyksessä 1200, 700, 400 ja 200 euroa.

Suomen Cup -luokissa palkitaan kauden kolme parasta kuljettajaa.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

24MX SM Cross Countryn pääyhteistyökumppani on 24MX-nettikauppa.

Muita yhteistyökumppaneita ovat AllRight, Bike & Boat World, CrossiBlogi.fi, Duell, First Stop Jämsä, KTM, Kärcher, Liquid Image, Mitas, Molitor, Motopalvelu, OFFROADPro, Pilvilinnan Talonmies ja Sherco.
Kilpailun reittiesittelyvideo julkaistaan vielä ennen kilpailua promoottori 81 Media Finlandin YouTube-kanavalla. Samalla kanavalla julkaistaan myös kilpailuvideot:
www.youtube.com/channel/UCXLkI-K_OpwUIpzrj4jsV0w

* 24MX SM Cross Country
SM Cross Country Säkylä la 17.10.2015
Rauman Seudun Moottorikerho ry (RaSMK)
Säkylän varuskunta-alue
Vuorenmaantie 345, Säkylä
www.rasmk.fi
www.rasmk.fi/cc-sakyla-2015

Aikataulu:
9:00 Naiset, Nuoret, Classic, V60
10:45  Harraste
13:15  B, U20, V50
15:45  A, V40

Lisämääräys & lähtöluettelo (Kalkku ry):
http://kalkku.fi/kilpailut.php?id=711

Sarjojen pistetilanteet:
www.kisat.moottoriliitto.fi/luokat.php?laji=Cross+Country&type=mp_pisteet&page=7

Cross countryn lajiryhmä
www.crosscountry.fi

24MX SM Cross Country Facebook
www.facebook.com/SMcrosscountry

24MX SM Cross Country YouTube
www.youtube.com/channel/UCXLkI-K_OpwUIpzrj4jsV0w

Uusin numero