Cross Countrya Himoksella

Kolmatta kertaa järjestettävä Himos Cross Country -kilpailu on osallistujamäärältään suurin Suomessa järjestettävä moottoripyöräkilpailu, jossa taistellaan tänä vuonna Pohjoismaidenmestaruudesta kuudessa eri luokassa.

Cross Country-kilpailuun voivat osallistua motocross-, enduro- ja trialkuljettajat. Kilpailussa ajetaan kaksi tuntia ja pisimmän matkan ajanut kuljettaja on voittaja. Kilpailu ajetaan noin 7 kilometrin reitillä. Reitti kulkee Himosvuoren juurella ja rinteellä. Lähtö-, maali- ja varikkoalue sijaitsevat Himoksen hiihtokeskuksessa.

Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisenä päivänä, lauantaina kilpailevat kansalliset luokat; Harraste, Veteraanit ja B-luokka. Sunnuntaina taistellaan mestaruuksista luokissa PM-Naiset, PM-Nuoret, PM-Veteraanit, PM-E1, PM-E2 ja PM-E3. Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 10.00.

Nimekkäimmät motocrosskuljettajat ovat Niko Kalatie ja Erno Örthén. Endurokuljettajista mukaan ovat ilmoittautuneet MM-sarjaa kiertävät Valtteri Salonen ja Marko Tarkkala, sekä lukuisia SM-sarjan kärkinimiä. Myös Jämsän Seudun Moottorikerhon ylpeys Olli Turma on mukana taistelemassa PM-E1 luokan mestaruudesta. Eri luokkiin on ilmoittautunut yhteensä yli 500 kilpailijaa.

Sääennusteiden mukaan luvassa on aurinkoinen kilpailuviikonloppu! Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Uusin numero