Cortese ja Rossi ottavat baseball-stadionilta startin Indianapolisiin

Cortesen ja Rossin startti legendaarisen Indyn GP-viikonvaihteeseen tapahtuu torstaina tosin vieraammassa ympäristössä, sillä heidät ohjataan ennen moottoreiden käynnistämistä baseball-oppiin Minor-liigan läntistä konferenssia johtavan Indianapolis Indians-seuran kotistadionille Victoria Fieldille.

– Eiköhän Corteselte löydy tuohonkin lajiin sitä pettämätöntä pelisilmää, jonka hän on pitänyt terävänä koko kauden, tuumii tallipäällikkö Aki Ajo.

Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimissä kilpaileva Cortese johtaa MM-sarjaa yhdeksällä pisteellä yhtä monen osakilpailun jälkeen. Ehjän vauhdikasta kautta ajavalla Cortesella on plakkarissaan kaksi voittoa, kahdeksan podiumsijoitusta ja neljä paalupaikkaa.

– Lähden latautuneena ja hyvin fiiliksin Indianapolisiin. Vietin viime viikolla rentouttavan loman perheeni kanssa isovanhempieni luona Etelä-Italiassa. Sitä edelsi puolestaan onnistunut treeniviikko Red Bull’in harjoituskeskuksessa Itävallassa, Cortese kertaa kesätauon ohjelmaansa.

KTM:n aerodynamiikkaan
mielenkiintoisia muutoksia

Cortese siirtyi heinäkuun puolivälissä kesätauolle Italian GP:n kolmas sija plakkarissaan. Hän hävisi Mugellon radalla käydyn huikean voittotaistelun ainoastaan 71 tuhannesosalla.

– MM-johtoon täytyy olla tietenkin todella tyytyväinen. Kausi on sujunut ilman mainittavampia teknisiä murheita ja virheitä. Se on tärkeää pitkässä sarjassa, painottaa Cortese.

– Pyörän kilpailukyky on parantunut suunnitellusti koko ajan ja yhteistyöni on tiivistynyt entisestään tiimin kanssa. Näistä asetelmista hyvä lähteä kauden toiselle puoliskolle, jatkaa Cortese.

Uuden luokan ensimmäinen kausi merkitsee koko ajan jatkuvaa kehitystyötä.

– Työ on pyörän osalta normaalia intensiivisempää ja samalla myös rajojen hakemista. Meillä on kuitenkin peruspaketti pyörän kanssa nyt siksi hyvällä tasolla, että ainakaan hirmu isoja steppejä ei tältä osin ole enää odotettavissa, toteaa Ajo.

KTM:n tehdaspyörään on tosin luvassa päivityksiä myös Indyyn.

– Pyörän aerodynamiikkaan tulee mielenkiintoisia muutoksia tuulitunnelitestien perusteella, vinkkaa Ajo.

Cortesen tallikavereilla
potentiaalia podiumille

Saksalaiskuljettaja Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent on pisteissä kymmenentenä ja australialainen Arthur Sissis sijalla 14.

Uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta jahtaava AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuski Zulfahmi Khairuddin on sarjassa hienosti kuudentena ennen kahdeksaa viimeistä osakilpailua.

– Tiedän, että minulla on edellytykset saavuttaa urani ensimmäinen podiumsijoitus. Se on tietenkin tavoite, mutta en ota siitä sen suurempia paineita. Tärkeintä on edelleen jatkaa hyvää työntekoa ja sitä kautta kehitystä, linjaa Khairuddin.

Kentille alkukausi oli vaikea, mutta ne murheet on jo unohdettu. Hän on noussut odotetulle tasolleen taistelemaan aina voitoista.

– Indianapolisia edeltäneet kisat ovat osoittaneet, että vauhtini riittää kärkikamppailuihin.  Minulla on kaikki mahdollisuudet parantaa myös sarjasijoitustani merkittävästikin.

Ensimmäistä MM-kauttaan ajavalle Sissisille kesätauko osui monessakin mielessä hyvään saumaan.

– Olen ollut käytännössä viime joulusta lähtien Euroopassa. Nämä kolme viikkoa kotona Australiassa tekivät kaikin puolin hyvää myös henkisellä tasolla, alleviivaa Sissis.

MotoGP-sarjaa on ajettu Indianapolisissa vuodesta 2008 lähtien. Ensimmäinen kausi oli sananmukaisesti myrskyisä, kun hurrikaani Ike iski viimeisillä voimillaan kisapäivänä Indyyn.

– Sääennusteet lupaavat Indianapolisiin aurinkoista viikonvaihdetta. Tasaiset olosuhteet ovat aina tervetulleita ja tämä pätee varsinkin Indyyn, joka on aika erilainen kuin sarjan muut radat. Tämä rata ei varmaankaan lukeudu läheskään kaikkien kuljettajien suosikkeihin, muotoilee tallipäällikkö Ajo.

Indianapolisin viime vuonna uudelleen asfaltoidulla MotoGP-radalla on mittaa 4216 metriä. Rata on pääosin sijoitettu Indyn maineikkaan ovaalin sisään.

* Moto3-luokan kauden 10/17 MM-osakilpailun aikataulu 17.-19. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa:
Perjantai 17.8.

Klo 16.15-16.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 20.15-20.55, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 18.8.
Klo 16.15-16.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 20.00-20.40, aika-ajo

Sunnuntai 19.8.
Klo 15.40-16.00, warm up
Klo 18.00, MM-osakilpailu 10/17

* Ratainfo
Pituus: 4216 metriä
Leveys: 16 metriä
Mutkat vasemmalle: 10
Mutkat oikealle: 6
Pisin suora: 872 metriä
Valmistunut: 1909
Modifioitu: 2007

Uusin numero