Cortese eturivistä maailmanmestaruustaistoon – Mahiaksen diskauksen peruutus muutti asetelmia


Kallio Racingin Sandro Cortese starttaa eturivistä SuperSportin MM-finaaliin vierellään pahin vastustajansa Ranskan Jules Cluzel, jonka kanssa mestaruustaisto sai uuden käänteen urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen keskiviikkoisen päätöksen myötä.

MM-pistekärjessä oleva Kallio Racingin saksalaispilotti Sandro Cortese kellotti Qatarin Losailin radalla ajetuissa aika-ajoissa toiseksi nopeimman ajan. Paalupaikalta kauden huipennukseen starttaa Ranskan Lucas Mahias ja kolmannesta ruudusta mestaruudesta Cortesen kanssa taisteleva Ranskan Jules Cluzel.

Cortese saapui Qatariin kuuden pisteen johtoasemassa, mikä tarkoitti, että saksalainen veisi maailmanmestaruuden sijoittumalla toiseksi, vaikka Cluzel voittaisi huomisen finaalin. Tilanne muuttui kuitenkin täysin keskiviikkona.

MM-pisteissä neljäntenä ollut Mahias valitti Portugalin MM-osakilpailun diskauksesta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin (Court of Arbitration for Sport), joka hyväksyi valituksen. Näin ollen Mahias palautettiin Portugalin osakilpailun voittajaksi. Hänet diskattiin tavasta, jolla hän ajoi varikolle. CAS katsoi, ettei diskaukseen ollut aihetta, sillä säännöt kilpailun jälkeen varikolle ajamisesta ovat epäselvät.

Mahias nousi 25 pisteen myötä MM-sarjan kolmanneksi ja samalla Cortese menetti yhden pisteen, sillä hänen sijoituksensa Portugalissa muuttui viidennestä kuudenneksi. Cluzelin sijoitukseen CAS:n päätös ei vaikuta, sillä hän keskeytti Portugalissa. Näin ollen Cortese johtaa MM-sarjaa viidellä pisteellä, mikä tarkoittaa, että Cluzel vie voittaessaan mestaruuden, vaikka Cortese olisi toinen, koska ranskalaisella on enemmän voittoja.

– Tämä on täysin käsittämätön tilanne! tiimipäällikkö Vesa Kallio ihmettelee.

– Kukaan meistä ei saanut mitään tietoa etukäteen, että tällaista ylipäätään käsitellään jossain! Totta kai tämä olisi vaikuttanut meidän kilpailustrategiaan jo viikkoja sitten, jolloin laskimme, että Sandro voi jokaisessa jäljellä olevassa kilpailussa sijoittua toiseksi ja voittaa silti mestaruuden. Koko meidän loppukauden strategia meni täysin pilalle nyt tulleen päätöksen myötä! Vaikka kyseessä on vain yksi piste, niin se vaikuttaa ihan älyttömästi huomiseen kilpailuun ja olisi myös vaikuttanut edellisiin kilpailuihin! Nyt ollaan tilanteessa, että kuski, joka tulee ensimmäisenä maaliin, vie todennäköisesti maailmanmestaruuden, Kallio sadattelee korostaen samalla, että tiimi on yrittänyt viimeisten käänteiden myötä rakentaa viikonlopun niin, että Cortese tulee taistelemaan voitosta, eikä mestaruuden suhteen näin ollen jäisi epäselvyyksiä.

Kallio Racingin belgialaiskuljettaja Loris Cresson starttaa kilpailuun ruudusta 19.

Uusin numero