Chicho Lorenzo haluaisi poikansa poistuvan MotoGP-näyttämöltä

Mestarin isä Chicho Lorenzo ei pistä ajatusta pahakseen, päinvastoin.

– Ajattelen ja toivon joka päivä sitä, että Jorge lopettaisi uransa varhain ja terveenä. Hän on saavuttanut neljän maailmanmestaruuden myötä kaiken sen, mitä on halunnutkin. Ja hän on ansainnut rahaa todellakin jo aivan riittävästi, sanoo Chicho Lorenzo, 54.

Venezuelassa syntynyt Chicho Lorenzo myöntää, että asiat eivät ole suinkaan aina maanneet näin hyvällä mallilla heidän perheessään. Avioeron jälkeen Jorge jäi tunnetusti vaativan ja ankaran isänsä kasvatettavaksi.

Poikansa kanssa myöhemmin myös törmäyskurssille ajoittain turhankin kärjekkäiden kommenttiensa vuoksi ajautunut Chicho Lorenzo on soveltanut samoja, kurinalaisia kasvatusperiaatteita kouluttaessaan Mallorcalla nuoria moottoripyöräurheilijoita.

– En halua kerskua, mutta voin sanoa, että olen merkittävä tekijä Jorgen mestaruuksien taustalla. Valmensin häntä lukemattomia tunteja ja käytin vähäisistä varoistamme kaiken mahdollisen auttaakseni häntä urallaan alkuun.

– Olen tiukka valmentaja. Puristaaksesi kaiken parhaan irti kuljettajasta, sinun on asetettava hänet äärimmäisen vaikeisiin tilanteisiin ja katsottava, että hän selviytyy niistä. Jorge on suoriutunut tästä kaikesta loistavasti ja siksi hän saisi minun puolestani poistua MotoGP-näyttämöiltä mahdollisimman nopeasti. En halua katsella enää enempää poikani röntgenkuvia, muotoilee Chicho Lorenzo.

* Jorge Lorenzon kuvat: Yamaha Racing
 

Uusin numero