Cervantes palaa KTM:lle – Guerrero korvaa Remeksen

Cervantesin edellinen KTM-pesti ajoittui vuosille 2002-2010. Hän ajoi E1-luokan mestariksi 2005-06. E3-luokassa Cervantes huuhtoi MM-kultaa vuosina 2007 sekä 2009.

Cervantes ajoi viime kaudella GasGas-pyörällä E2-luokassa, jossa hän sijoittui neljänneksi ranskalaisen Pierre Renetin, maanmiehensä Cristobal Guerreron ja tänään vuorostaan kotiyleisön edessä Kärme Kustaalla kisaavan Juha Salmisen takana.

KTM on vahvistanut, että Guerro siirtyy ensi kaudella E1-luokkaan korvaten TM:lle siirtyneen Eero Remeksen hallitsevan ranskalaismestarin Antoine Meon tiimikakaverina. Cervantesin rinnalla E2-luokassa ajaa ranskalainen Johnny Aubert. Päättyneellä kaudella käytännössä kaiken mahdollisen nimiinsä vienyt Ranskan Christophe Nambotin puolestaan jatkaa KTM:n ässänä E3-luokassa.

KTM luonnehtii Cervantesin siirtoa paluuksi henkiseen kotiinsa.

– Ivanin enduroura käynnistyi KTM:llä ja hän saavutti meillä paljon menestystä pitkällä aikavälillä. Oli kuitenkin luonnollista, että hän halusi välillä muutosta ja kokemuksia kilpailemisesta espanjalaistiimissä. Odotamme Ivanin palaavan kärkikuljettajaksi ja uskomme hänen mahdollisuuksiinsa voittoihin. Hänellä on kapasiteettia siihen ja KTM 350 EXC-pyörä tarjoaa tähän edellytykset, toteaa tiimipäällikkö Fabio Farioli.

Tarkkalan ensi kauden kuviot
ovat viimeistä silausta vailla

Suomalaiskuljettajista Salmisella ja Matti Seistolalla on sopimukset Husqvarnan, sekä Remeksellä ja Antti Hellstenillä TM:n kanssa.

Viime kaudella Betalla kilpailleen Marko Tarkkalan ensi vuoden kuviot alkavat nekin olla viimeistelyä vailla.

– Pikkuhiljaa on menty eteenpäin ja systeemit ovat hahmottuneet. Ensi kaudesta on ehditty sopia suulllisesti, toteaa Tarkkala.

* Kuvassa Ivan Cervantes. Kuva: Jonty Edmunds
 

Uusin numero