CB4 Interceptor – Hondan näkemys tulevasta café racerista

Milanon moottoripyöränäyttelyssä Honda esitteli uusien tuotantomallien lisäksi myös mielenkiintoisen konseptimallin, CB4 Interceptor. Café racer -tyyppisen pyörän tekniikka perustuu Honda Firebladen moottoriin ja rungossa on selviä yhtäläisyyksiä niinikään Milanossa esiteltyyn CB1000R Neo Sports Café -malliin.

Yksipaikkaisen Interceptorin takahaarukka on CB1000R:n tapaan yksipuoleinen. Pakoputkisto on race-henkisesti rakennettu jousiliitoksin ja äänenvaimennin on nostettu satulan alle ja taakse. Perinteinen virta-avain oli korvattu start/stop -napilla.

Konseptimallissa oli Öhlinsin jousitus, Pirellin renkaat ja jarruina Brembon radiaalisatulat yhdistettynä vipusuhteeltaan säädettävään Brembo RCS19-pääsylinteriin. Jalkatapit olivat Rizoman mallistosta.

Hondan kohdalla konseptimallit ovat sikäli erityisen mielenkiintoisia, että Hondan Italian muotoilutoimiston valmistamista konseptimalleista on ennenkin jalostunut tuotantomalleja varsin pienin muutoksin, esimerkkinä vaikkapa Africa Twin ja CB1000R Neo Sports Café.

Uusin numero