Caterham haluaa Mika Kallion – F1:stä tuttu tiimi Moto2-luokkaan

MM-pisteissä neljäntenä majailevan Kallion, 30, sopimus on katkolla Marc van den Stratenin omistaman belgialaistiimi Marc VDS Racingin kanssa.

Kaikki ennusmerkit tosin viittaavat vahvasti siihen, että Kallio solmii nykyisen tiiminsä kanssa uuden jatkosopimuksen, joka merkitsisi suomalaiselle neljättä peräkkäistä kautta Marc VDS:n riveissä.

Kalliolle on tullut toki tarjouksia myös muualta ja yksi niistä nimenomaan Caterhamilta.

Tallien yhdistys IRTA ei ole vielä virallistanut Moto2-luokkaan ensi kaudeksi kelpuutettavia tiimejä, mutta Caterham on saanut jo varmuudella paikan yhden kuljettajan kiintiöllä. Caterham hakee tiettävästi myös toista paikkaa.

Moto2-luokassa kilpaillaan Hondan 600-kuutioisilla ja identtisillä moottoreilla ainakin kauden 2015 loppuun asti. Moto2-luokkaan sveitsiläisen Suterin rungolla tulevalla Caterhamilla on suunnitelmia myös oman voimanlähteen osalta.

Marc VDS:skin käynnisti aikoinaan Moto2-projektinsa yhteistyössä Eskil Suterin kanssa, kunnes runko vaihdettiin osittain ovetkin paukkuen Kalexiin. Sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä keskiluokkaa hallitaan Kalex-pyörillä.

Kaiken takaa löytyy monessa
mukana oleva Tony Fernandes

Caterhamin Moto2-kuvion takaa löytyy suomalaiselle ratamoottoripyöräilylle tuttu malesialainen Tony Fernandes.

Fernandes on kuulunut jo pitempään Ajo Motorsportin yhteistyökumppaneihin omistamansa AirAsia-lentoyhtiön muodossa. Kolmatta kautta suomalaistallin riveissä ajava malesialainen Zulfahmi Khairuddin lukeutuu Fernandesin silmäteriin.

AirAsian lisäksi Caterhamin F1-luokan tallin ja Bernie Ecclestonelta sekä Flavio Briatorelta ostamansa Valioliigaseura Queens Park Rangersin omistavalla Fernandesilla on kunnianhimoiset suunnitelmat myös maansa katupyörämarkkinoilla, mitä Moto2-luokkaan tulo pohjustaa.

Caterhamin ja Fernandesin kiinnostus kokenutta Kalliota kohtaan on ymmärrettävä. Kallio osaa antaa hyvää palautetta pyörästä ja nykyisten MM-pisteiden puolesta hän on siirtomarkkinoiden kuumin vapaa kuljettaja.

Moto2:n MM-sarjaa johtava Kallion englantilainen tiimikaveri Scott Redding siirtyy MotoGP-luokkaan kahden vuoden sopimuksella. Redding kilpailee jatkossa Hondan niin sanotulla tuotantopyörällä italialaisen Fausto Gresinin johtamassa tiimissä.

Pisteissä toisena oleva espanjalainen Pol Espargaro suuntaa hänkin MotoGP-luokkaan Yamahan Tech 3-satelliittimin väreissä.

Pisteissä kolmantena oleva Espargaron maanmies Esteve Rabat on puolestaan ehtinyt jo solmia sopimuksen Marc VDS Racingin kanssa.

Kallio ajaa kilpaa myös
Superbike-luokan pyörällä

MotoGP-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan syyskuun lopulla Motorland Aragonin radalla Espanjassa.

Kallio nähdään tosin jo sitä ennen tositoimissa ja varsin mielenkiintoisissa sellaisissa, kun hän kilpailee tulevana viikonvaihteena BMW:n Superbike-luokan pyörällä Italian sarjan merkeissä Mugellossa.

Kilpailu palvelee Michelinin rengastestejä, joita Kallio käynnisteli jo viime viikolla Nogaron radalla Ranskassa.

Uusin numero