Casey Stoneriltakin kehut suomalaistallin suuntaan

Huimin harppauksin kehittynyt Binder, 20, on puhkonut Ajon odotusten mukaisesti lopullisen läpimurtonsa meneillään olevalla kaudella.

Se ei ole jäänyt huomaamatta keneltäkään. Ei edes MotoGP-luokan triplamestari Casey Stonerilta.

– Mikä kisa Brad Binderiltä. Otan hatun pois päästä. Viimeisestä ruudusta voittajaksi…, upeita yksilösuorituksia ihannoiva Stoner suitsutti Espanjan GP:n jälkeen.

Ketsuppipullo-ilmiö

Binder lähti tähän kauteen ilman ainuttakaan GP-voittoa plakkarissaan.

Jerezin sensaatio – viimeisestä ruudusta voittajaksi – tiesi kuitenkin kuuluisan ketsuppipullo-ilmiön räiskähtävää avautumista vastaavasti kuin taannoin Jack Millerin osalta.

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava Binder jatkoi viime sunnuntaina Ranskan GP:ssä Le Mansissa siitä mihin Jerezissä jäi, eli nautiskeli makuun päästyään toisen voiton putkeen.

Jerezin voitto painuu GP-sarjan legendojen joukkoon, mutta Le Mansin ykkössija kertoo silti jopa enemmän Binderin kypsyydestä ja kylmäpäisyydestä matkalla maailmanmestaruuteen.

Binderin pelisilmä ei pettänyt Le Mansin Bugatti-radalla missään vaiheessa, kun hän ensin iski Valentino Rossin VR46-tiimin Romano Fenatin ohi ja sen jälkeen peitteli täydellisillä linjoilla tämän hyökkäykset.

Viime kaudella Niklas Ajoa radalla potkinut Fenati tunnetaan tuittuilevana ja herkästi hermokontrollinsa menettävänä boheemia, jolle Binder saattoi aiheuttaa Le Mansissa ratkaisevat haavat mestaruutta ajatellen.

Varikkohuhut sen osalta, että Rossin Moto3-tiimin sisällä kuohuu, eivät ole tuulesta temmattuja.

Ajon tiimissä
vallitsee harmonia

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä sen sijaan vallitsee harmonia, sille tunnusomainen ammattimaisuus ja tinkimätön työmoraali.

Siitä kertoo jo paljon sekin, että Binderille pystyttiin rakentamaan Le Mansissa lyhyellä varoitusajalla voittajapyörä sen jälkeen, kun KTM oli hyytynyt perjantain harjoitusten tapaan mystisesti radalle kisa-aamun treenissä.

Sarjaa 24 pisteen erolla johtava Binder on tällä hetkellä motokolmosten ehdottomasti nopein, mutta samalla myös varmin kuljettaja.

Binder on MotoGP-sarjan ainoa kuljettaja, joka on yltänyt kerta toisensa jälkeen podiumille kauden viidessä ensimmäisessä kisassa. Marquezille kuninkuusluokassa tarjolla ollut vastaava saldo romuttui Ranskan GP:n kaatumiseen.

– Le Mansin kisa oli täydellisesti erilainen kuin Jerezissä, mutta Brad osoitti, kuinka vahva hän on juuri nyt. Moto3-luokassa on kuitenkin pidettävä jalat tukevasti maassa ja työskenneltävä kisa kerrallaan, tallipomo Ajo palauttaa tutut teesinsä tiukasti kaikkien mieliin.

Kausi saavuttaa runsaan viikon kuluttua ensimmäisen kolmanneksensa sarjan nopeimpiin estradeihin lukeutuvalla Mugellon radalla Italiassa.

Uusin numero