Casey Stonerilla on nopeutta mutta ei motivaatiota: ”Ei kisasuunnitelmia”

Moni kaipaa Casey Stoneria takaisin MotoGP-sirkuksen kisakuljettajaksi, ja maanantain nopein kierrosaika Ducatilla Sepangin testeissä pullautti kaipuun taas pintaan.

Yamahan Maverick Vinales sanoi, että hän ei voi yksinkertaisesti käsittää, miksi Stoner ei kilpaile, vaikka tämä on niin pirun nopea.

”Ihmiset puhuvat, että lopetin, koska menetin nopeuteni, mutta se ei pidä paikkaansa. En lopettanut sen takia, että en ollut tarpeeksi nopea. Kilpaileminen ei vain enää kiinnosta minua”, Stoner kertoi Crash.netin haastattelussa tiistaina.

20173101231238.png?itok=71B6YPox

Kaksinkertainen maailmanmestari jätti MotoGP:n kauden 2012 jälkeen, koska kyllästyi mediaan, pr-juttuihin, markkinahumuun, keskipisteenä olemiseen ja siihen tunteeseen, että häntä ei arvosteta tarpeeksi. Motivaationsa menettänyt ja normaalia perhe-elämää kaivannut australialainen on aina viihtynyt omissa oloissaan.

”Näen teitä (toimittajia) hetken täällä, ja saamme nauttia toistemme seurasta, mutta sitten pääsen takaisin kotiin, mikä on mahtavaa.”

Crash.net kysyi, onko Ducatin testikuskilla Stonerilla mitään kisasuunnitelmia täksi kaudeksi?

”Ei. Ei ole kisasuunnitelmia.”

Stonerin, 31, suhtautuminen ajamiseen on erittäin arkinen, vaikka hän on ollut jo pitkään pois kilpailuista.

”Ajaminen on edelleen vain työtä. On toki mukavaa, että pyörien elektroniikka sallii yhä hieman sivuluisua. Voin edelleen ajaa, kuten haluan. Olemme kehittäneet Ducatia niin, että voin kääntää pyörää hieman paremmin kaasulla, ja siitä minä nautin. Voin etsiä pitoa ja löytää sen. Mutta loppujen lopuksi näin monen vuoden jälkeen siitä ei saa mitään suuria kiksejä tai adrenaliinipiikkejä. Kyse on vain paluusta töihin.”

Stonerin mukaan Ducatin kuljettajat Jorge Lorenzo ja Andrea Dovizioso ovat valmiita voittamaan jo alkukaudella. Tosin Lorenzolla on paljon opettelemista uudessa työkalussa, hänhän ehti ajaa peräti yhdeksän kautta Yamahalla ennen siirtymistään italialaistalliin.

20173101231317.png?itok=Qwtigb0S

Stoner voitti 2007 Ducatin toistaiseksi ainoan MotoGP-mestaruuden.

”En tiedä, pystynkö auttamaan Lorenzoa kovinkaan paljoa. Sopeutuminen vie aikansa. Varsinkin kun Yamaha ja Ducati ovat monessa asiassa toistensa vastakohtia, moottoriltaan ja niin edelleen. Hän on kuitenkin luottavainen ja etenee pikku hiljaa, askel askeleelta. Hän testaa, mikä toimii ja mikä ei. Kauden alkuun on vielä aikaa, joten en ole huolissani. Tasapaino löytyy varmasti.”

Stoner ajoi Ducatilla neljä kautta, ja palasi viime vuonna talliin testikuljettajaksi ja merkin lähettilääksi. Toisten kuljettajien auttaminen ei ole helppoa, sanoo Stoner. Se on herkkää puuhaa.

“Osaan ehkä löytää pyörästä asioita, joita muut eivät. Mutta jokainen kuljettaja on aina omillaan. On tiettyjä asioita, joita toisille ajajille voi opettaa, ehdottaa, näyttää tai auttaa ymmärtämään. Mutta on vaikeaa saada jo näin kovalla tasolla ajavat ja nopeat kuljettajat vakuutettua, että jotkut muutokset kannattavat. Näissä tilanteissa pitää olla herkkä, mutta jaan mielelläni tietouttani.”

Uusin numero