Casey Stoner Hondalle?

Italialaismedia (Sportmediaset) räjäytti jo Jerezin aikoihin uutispommin, jonka mukaan siirrosta sovittiin kauden toisen MM-osakilpailun merkeissä toukokuun alussa Espanjassa. Vielä silloin kaikki osapuolet mukaan luettuna Suppo ja Ducatin Filippo Preziosi kiistivät tiedon.
Silverstonen nopealla radalla tulevana viikonvaihteena ajettavan Britannian GP:n alla vuorostaan saksalaismedia on nostanut asian uudelleen ja näkyvästi esiin.
Logollaan suomalaistiimi Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen mustanpuhuvaa Derbi-pyörää koristava Speedweek kertoo, että Stonerin ja Hondan sopimus ensi kaudesta on tosiaankin jo selviö. Siirrosta on kirjoittanut MotoGP-piireissä tunnetusti hyvin sisällä oleva Günther Wiesinger.

Pitkään Ducatin MotoGP-projektia johtanut ja viime kauden jälkeen HRC:n markkinoinnista vastaamaan siirtynyt Suppo ilmoitti ensitöikseen ja suorasanaisesti, että hän aikoo värvätä Stonerin Hondan riveihin.
Suppon seuraaja Ducatilla, entinen testikuljettaja Vittoriano Guareschi vastasi silloin välittömästi samalla mitalla. Guareschi ilmoitti, että hänen tärkeimpiin töihinsä kuuluu Stonerin pitäminen Ducatilla.
Jos ja kun Stoner lähtee Hondalle, niin joko Andrea Dovizioso tai viimeisimmän osakilpailun Mugellossa voittanut Dani Pedrosa joutuvat tekemään tilaa hänelle.
Pedrosa on liitetty hänkin Ducatiin, joskin kuumin nimi siellä suunnalla on luonnollisesti Valentino Rossi.
Kaikki on mahdollisesti, mutta tässä vaiheessa todennäköisimmiltä vaihtoehdolta vaikuttaa se, että Yamahaan tyytyväisyyttään korostaneet Jorge Lorenzo ja Rossi jatkavat edelleen ainakin kaudella 2011 nykyisen työnantajansa leivissä.

Teksti: Kari Aho
Kuva: Ducati Corse Press

Uusin numero