Cal Crutchlowilta murtui sääriluu, pohjeluu ja telaluu: ”Tällaisesta loukkaantumisesta toipuminen voi kestää 12 kuukautta – silti haaveilin ajamisesta Valenciassa”

Britti loukkaantui viime kuussa Australian harjoituksissa. Jalan kuntoutus jatkuu edelleen. Suoritettu leikkaus oli pitkä, samoin toipumisaika. Crutchlow tähtääkin nyt helmikuun Malesian Sepangin testeihin.

”Haluaisin ensinnäkin kiittää kaikkia parane pian -toivotuksista sen jälkeen, kun loukkaannuin. Lisäksi haluan kiittää kaikkia minua hoitaneita sekä tiimiäni”, Crutchlow luetteli kiitoksiaan.

Crutchlowin jalkaleikkaus kesti kolme ja puoli tuntia.

”Jalasta murtui sääriluu, pohjeluu ja telaluu. Siihen jouduttiin rakentamaan keinotekoinen uusi luu, sinne laitettiin myös kaksi metallilevyä ja kahdeksan ruuvia”, Crutchlow selvittää.

Vaikka loukkaantuminen oli paha, Honda-kuski elätteli toiveita ajamisesta päätöskilpailussa.

”Tällaisesta toipuminen voi kestää jopa 12 kuukautta. Mutta kuten me kuljettajat aina, elättelin silti toiveita Valenciassa ajamisesta. Valitettavasti siihen ei ole mitään mahdollisuuksia, joten tähtään nyt helmikuun Sepangin testeihin. En saa edes varata jalalle kuuteen viikkoon. Jatkan edelleen kovaa kuntoutusta ja fysioterapiaa, pääsen tällä viikolla jo kokeilemaan hiukan pyöräilyä”, Crutchlow sanoo.

Crutchlow voitti ennen loukkaantumistaan yhden kilpailun ja oli kaikkiaan kolmesti podiumilla.

”Minulla oli fantastinen kausi, odotan todella paljon, että pääsen keräämään vähintään yhtä hyviä kokemuksia kaudella 2019-2020. Tavallaan on ihan hienoa katsella Valencian päätöskisaa ikään kuin fanina.”

Britin tilalla ajaa HRC:n testikuljettaja Stefan Bradl.
 

Uusin numero