Cal Crutchlow veti hurjan harjoituskauden – laihtui kuusi kiloa

32-vuotias Crutchlow suunnitteli itse talvikauden harjoittelunsa. Hän ajoi polkupyörällä huimat 7000 kilometriä ja kroppa kuihtui sen mukaisesti.

Kun selvästi kaventunut mies ilmestyi treenikauden jälkeen tiimipäällikkönsä Christophe Bourguignonin eteen, tämä yllättyi.

“En edes tiennyt, mitä hän oli tehnyt. Enkä ollut kuullut hänestä mitään koko talven aikana. Sen tiesin, että hän oli Kaliforniassa treenaamassa. Uskon, että tämä on hyväksi hänen itseluottamukselleen. Kuulin, että hän veti todella kovaa harjoittelua ja oli erittäin ankara itselleen. Ei kai tuon paremmin voi kauteen valmistautua”, Bourguignon ihmetteli.

Kuljettajan keveydestä on hyötyä, mutta Bourguignonin mielestä hyötyä on myös mentaalisella puolella.

”Kun katsomme testidataa, emme näe pyörässä suuren suuria muutoksia. Mutta kun kuljettaja on kevyempi, hän on myös nopeampi, hyväkuntoisempi ja todennäköisesti myös mentaalisesti vahva. Cal tuntuu olevan nyt erityisen rento, hän on saanut treenaamisestaan ilmiselvästi henkistä vahvuutta.”

Paitsi kuljettaja, myös Hondan pyörä on keventynyt.

”Koko talven olemme yrittäneet kiristää kiloja pois pyörästä. Olemmekin onnistuneet esimerkiksi käyttämällä hiilikuituetuhaarukkaa. Vaikka kokonaispaketti on nyt kevyempi ja siitä pieni hyöty onkin, uskon sen kaikkein suurimman hyödyn olevan Calin korvien välissä hyvän valmistautumisen ansiosta”, Bourguignon arveli.
 

Uusin numero