Cairolin seitsemäs MM-kulta on kypsä poimittavaksi Britanniassa

Loppukauden sivussa olkapäävamman vuoksi oleva hollantilainen Jeffrey Herlings, 18, hoiti MX2-luokan osalta homman kotiin jo Tshekin Loketissa ja italialainen Tony Cairoli, 27, takoo puolestaan MX1:n kultaa ensi sunnuntaina Britannian maaperällä.

Cairoli johtaa sarjaa 90 pisteen erolla belgialaiseen Suzuki-kuljettajaan Clement Desalleen, kun kaudesta on ajamatta Matterley Basinin radalle Winchesteriin sijoittuvan Britannian GP:n lisäksi Lieropin osakilpailu Hollannissa. Jaossa on siis maksimissaan enää 100 pistettä.

Hyvinkäälläkin vauhdillaan hurmannelta Cairolilta mestaruutta ei siis ainakaan ajamalla riistetä.

– Mestaruus on niin lähellä, mutta tavallaan sittenkin vielä kaukana. Minun ei tarvitse lähteä Matterley Basiniin puskemaan täyttä, mutta varmisteluunkaan ei ole varaa. Tärkeintä on säilyttää hyvä ajorytmi ja kuitata mestaruus sen myötä, muotoilee Cairoli.

Cairolin uran seitsemäs maailmanmestaruus ja samalla MX1-luokan viides titteli putkeen kaipaa enää kymmentä pistettä sinetikseen.

Peli mestaruuden osalta vihelletään poikki ja intiaanitanssi KTM:n leirissä saa luvan alkaa, kun Cairoli ajaa Matterley Basinin ensimmäisessä kisaerässä sunnuntaina 11 nopeimman nippuun.

Cairolilla oli ensimmäinen mestaruuspallo käsissään jo viikko sitten Bastognen radalla Belgiassa. Desalle kuitenkin torjui sen tyylipuhtaasti ajamalla avauserässä toiseksi ja jälkimmäisen voittoon. Desalle on vienyt nimiinsä kaksi viimeistä GP:tä Tshekissä ja kotiyleisönsä edessä Belgiassa.

Cairoli paineli Bastognessa avauserän ykköseksi ja toisessa riskeittä kakkoseksi.

– Päätin odottaa siinä vaiheessa vielä viikon, kuittaa Cairoli tilanteen mestaruuuden osalta.

Mestaruus olisi ratkennut Cairolin eduksi Bastognessa vain siinä tapauksessa, että hän olisi voittanut toisen erän ja kärjessä kiitänyt Desalle olisi hiipunut neljänneksi.

– Tiesin tarkalleen, että voittokaan ei olisi välttämättä riittänyt mestaruuteen, joten rauhoitin tilanteen, tilittää kylmäpäinen Cairoli.

 

Uusin numero