Cairoli potee polveaan

Polvi turposi pahasti, mutta jäällä kipujaan lievittänyt Cairoli palkitsi kotiyleisönsä sitkeästi ajamalla ensimmäisessä erässä neljänneksi ja jälkimmäisessä kakkoseksi.

– Tunsin terävän kivun polvessani, kun se kiertyi ottaessani vasemalla jalalla tukea maasta. Ehdin pelätä jo hetken pahinta ja mielessä käväisivät vuosien 2008 ja 2009 tapahtumat, Cairoli viittaa aiempaan polvivammaansa.

Cairoli kävi tutkituttamassa polvensa tällä viikolla spesialistin pakeilla Belgiassa. Polvesta poistettiin nestettä ja toipuminen on hyvässä vauhdissa.

– Olin siinä mielessä onnekas, että että ensi viikonvaihteena ei ajeta MM-pisteistä. Tämä viikko menee huilatessa ja polvea parannellessa. Harjoituksiin ei nyt ole asiaa, vahvistaa Cairoli.

MM-kauden yksi ratkaisevimmasta jaksoista käynnistyy 30. kesäkuuta Ruotsin Uddevalassa. Siinä vaiheessa sarjassa ajetaan kolme viikonloppua putkeen Latvian Kegums ja Hyvinkää mukaan luettuna. Motocrossin maailmantähdet tuikkivat Cairolin johdolla Hyvinkäällä 13.-14. heinäkuuta.

Cairoli tavoittelee jo seitsemättä maailmanmestaruutta ja viidettä peräkkäistä titteliä MX1-luokassa.

KTM:n kanssa tällä kaudella hyvissä kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen solminut Cairoli, 27, etenee aikataulussa. Jo 59. GP-voittoa urallaan saavuttanut Cairoli johtaa sarjaa yhdeksän osakilpailun jälkeen pistein 417.

Toisena oleva ranskalainen Kawasaki-kuljettaja Gautier Paulin tulee 51 pistettä Cairolin takana. Suzukilla kilpailevan belgialaisen Clement Desallen plakkarissa on puolestaan 22 pistettä Paulinia vähemmän.

Uusin numero