Cairoli ja Herlings nauttivat kilvanajosta Hyvinkäällä – Everts odottaa innolla Räikköstä Genkiin

– Rata oli pomppuinen kuten Hollannissakin. Täällä oli kivaa ajaa, hehkutti jokunen aika sitten KTM:n kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Herlings.

Herlings on ollut tällä kaudella täysin omaa luokkaansa ja ylivoimaisuudessa jopa Cairolia edellä. Herlings on vienyt nimiinsä kaikki 12 GP:tä ja janoaa voittoa edelleen viidestä viimeisestä. Hurjalla hollantilaisella on plakkarissaan 19 erävoittoa 24 mahdollisesta.

– Nousin Hyvinkään ensimmäisessä erässä johtoon muutaman kurvin jälkeen ja ajoin voittoon isolla erolla. Toisessa erässä nousin kärkeen noin puolentoista kierroksen kuluttua, jonka jälkeen pystyin kontrolloimaan tilannetta, Herlings kertaa Hyvinkään tapahtumia tiiminsä tiedotteessa.

Cairolin itseluottamus
kasvoi yhä entisestään

KTM:llä ainakin kauden 2016 loppuun asti jatkava Cairoli on potenut lievää polvivammaa, mutta se ei ole miehen menoa pahemmin haitannut. Ongelmia polven kanssa on olemassa, mutta vastustajien kantilta katsottuna ei sittenkään riittävästi.

– Tämä oli minulle hyvä viikonvaihde kahden erävoiton myötä, vaikka startit eivät olleetkaan onnistuneita.

– Tilanne on nyt taas paljon parempi ja se tekee hyvää itseluottamukselle sekä motivaatiolle. Pystyn iskemään hieman kovemmin ja myös selviytymään siitä raskaalla radalla Hyvinkään malliin.

Lajin kymmenkertainen maailmanmestari ja hienolla urallaan 101 GP-voittoa saavuttanut KTM:n MX2-luokan tiimin manageri Stefan Everts palaa hänkin ensi vuonna mielellään takaisin Suomeen ja Hyvinkäälle.

– Rakastan tulla Skandinaviaan ja Suomeen, missä emme ole olleet tätä ennen pitkään aikaan. Minusta tämä oli onnistunut GP, alleviivasi Everts.

Everts ja Räikkönen
hyvällä asialla Genkissa

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Saksassa.

Sitä ennen Cairoli, Herlings ja muut Red Bull KTM-tiimin kuljettajat ehtivät kilpailla rennommissa tunnelmissa ensi sunnuntaina Belgian Genkissa järjestettävässä perinteisessä ” Stefan Everts and Friends Charity Race” -tapahtumassa.

Everts järjestää hyväntekeväisyyskisan jo kahdeksannen kerran.

– Se on ainoa kerta, kun fanit saavat nähdä minut nykyään kilpailemassa. Tapahtumassa on mukana monia GP-kuskeja ja olen kiitollinen heidän tuestaan. Tämän vuoden kilpailun suuri tähti on F1-kuljettaja Kimi Räikkönen, vahvistaa Everts.

Everts ja Ice1Racing-tiimin omistaja Räikkönen ovat harjoitelleet yhdessä crossipyörällä. Yksi sessio ajoittui viikolla Suomeen Hyvinkään MM-osakilpailun alla.

”Stefan Everts and Friends Charity Race’ssa” nähtäneen mukana myös Ice1Racingin tiimipäällikkö Antti Pyrhönen.

Uusin numero