Café Lättis sai asfaltin ja siirtyi kesäaukioloaikoihin

Kahvilayrittäjä Jaakko Hämäläinen toivottaa motoristit tervetulleiksi kahville kuutena päivänä viikossa. Maanantai on
pyhitetty Hämäläisen omalle moottoripyöräharrastukselle.

Lopen Pilpalassa sijaitseva motoristikahvila Café Lättis ponnistaa uuteen kauteen pitävämmältä asfalttipinnoitteelta.

Suomessa on ilahduttavan paljon motoristikahviloita, joissa motoristit kokoontuvat tiettyinä arki-iltoina. Sitten on Café Lättis, joka on motoristien kohtaamispaikka päivästä ja kellonajasta riippumatta, yhtä hyvin keskellä viikkoa kuin viikonlopuilla. Sillä poikkeuksella, että maanantaisin vanhaan Lättähattu-junaan (virallisempi nimitys Dm 7 -kiskoauto) rakennetun kahvilan ovet ovat kiinni, kun kahvilayrittäjä Jaakko Hämäläinen vetää henkeä, tankkaa varastot täyteen Juhla-Mokkaa ja munkkeja ja jos aikaa jää, käy vielä ulkoiluttamassa punaista Triumph Rocketiaan.

Kuudetta kauttaan aloitteleva Lättis on kehittynyt palveluiltaan ja fasiliteeteiltaan joka vuosi paremmaksi, eikä tämä vuosi tuo siihen trendiin poikkeusta. Lättiksen koko piha eli 2500 neliömetriä sai toukokuun lopulla asfalttipinnoitteen, joten nyt aremmatkin motoristit uskaltavat kurvailla kahvilan pihalle. Pihalla on omat erilliset parkkialueet autoille ja moottoripyörille, ja motoristien suosiosta kertoo se että moottoripyörille osoitettu parkkialue on selvästi suurempi ja sijoitettu paraatipaikalle suoraan lättähatun eteen. Kahvilassa vierailee paljon myös polkupyöräilijöitä sekä alueen kesäasukkaita, ja motoristien toivotaan ajavan maltilla kahvilan läheisyydessä, jotta kahvilanpitäjällä säilyy sopu myös kesäasukkaiden ja muiden tielläliikkujien kanssa..

Jaakko Hämäläinen naureskelee, että niin paljon mukavuutta ja siisteyttä kun uusi asfaltti tuokin ja miten paljon ”Lopen hienointa asfalttia” on jo ehditty kehua, niin sen toimivuutta on jo ehditty myös epäillä.

-Asfalttikallio Oy teki ensin huolellisesti pohjatyöt ja sitten asfaltoinnin 11 millin kivellä toukokuun helteisenä jaksona, ja urakoitsija vakuuttaa että moottoripyörän sivujalka ei painu asfaltin läpi helteisimpinäkään päivinä. Se 11 millin kivi ei vaan väistä mihinkään, sitä on ihan turha pelätä, toteaa Hämäläinen.

Tänä kesänä Lättiksellä on luvassa jo tuttuun tapaan mm. eri moottoripyörämerkkien koeajotapahtumia sekä moottoripyöräkerhojen kokoontumisia. Parhaiten pysyt kärryillä tulevista tapahtumista seuraamalla Lättiksen aktiivista facebookia: facebook.com/cafelattis

Toukokuussa kahvila oli auki vain perjantaista sunnuntaihin, mutta touko-kesäkuun vaihteessa siirryttiin kesäaukioloaikoihin, eli ovet ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-20.

Jos Café Lättis on sinulta vielä korkkaamatta, niin löydät sen näpyttelemällä naviin osoitteeksi Rautakoskentie 2079, Pilpala (Loppi)

Uusin numero