Button vertaa F1:htä ja MotoGP:tä: ”Nuo kaverit ovat meitäkin hullumpia!”

McLaren-Hondaa huomenna Barcelonassa testaava Button kertoo seuraavansa MotoGP:tä aina kuin mahdollista. Hän on tuttu kasvo myös kaksipyöräisten kuninkuussarjan varikoilla.

– Olen aina ja kerta toisensa jälkeen yhtä hämmästynyt siitä, mihin MotoGP-luokan kuljettajat pystyvät ja miten lähellä toisiaan he noilla nopeuksilla ajavat. Se on jotain aivan uskomatonta, hehkuttaa omiensa sanojensa mukaan sunnuntaina ajetussa Espanjan GP:ssä vikuroivalla autolla uransa pelottavimmat 30 kierrosta kurvaillut Button.

Button luonnehtii MotoGP-luokkaa piirun verran F-ykkösiä hurjemmaksi.

– Me teemme aina silloin tällöin hieman hulluja asioita, mutta mitä nämä kaksipyöräisillä ajavat tekevät – se on yksinkertaisesti henkeäsalpaavaa! Noiden kavereiden pitää olla vielä vähän meitäkin hullumpia, Button virnistää.

Rossi johtaa MM-sarjaa neljän osakilpailun jälkeen. Hän on saavuttanut tällä kaudella jo kaksi voittoa Qatarissa sekä Argentiinassa ja se kolmas on haussa tulevana viikonvaihteena Le Mansin radalla Ranskassa.

– Valentino on kokenut kuljettaja, joka ajaa ilmiömäistä kautta. Hän on suuri lahjakkuus ja minä olen hänen suuri faninsa. On ollut mahtavaa nähdä Valentinon palaavan voittajaksi hieman vaikeimpien aikojen jälkeen. Hän on lisäksi upea persoona, eikä suinkaan yksinomaan vain moottoriurheilussa, Button kehuu ”Tohtoria”.

Uusin numero