Bultaco palaa Suomen markkinoille

”Bultaco on legendaarinen espanjalainen brändi, jolla on hieno historia takana ja uskon vahvasti, että sen tulevaisuus on vähintäänkin yhtä loistokas”, toteaa Oy Brandt Ab:n tuotepäällikkö Keijo Rouvali.

”Yksilön liikkuminen ja sitä kautta koko markkina on muuttunut. Sähköiset ajoneuvot tekevät tuloaan eri muodoissaan. Olemme 111 vuotias perheyritys ja haluamme olla omalta osaltamme liikuttamassa ihmisiä myös seuraavat 111 vuotta. Tämä vaatii panostusta ja rohkeutta tarttua tilanteisiin. Aiemmin tänä vuonna aloitimme Zero –sähkömoottoripyörien maahantuonnin ja nyt tehty sopimus Bultacon kanssa ovat satsaus tulevaan. Tulemme olemaan vahvasti mukana alan kehittämisessä”, lisää Oy Brandt Ab:n myynti- ja markkinointijohtaja Antti Rapo.

Itse tuote, Bultaco Brinco

Bultaco Brinco on tietyllä lailla sekoitus moottoripyörää ja polkupyörää. Brinco ei ole sähköavusteinen polkupyörä, vaan ennemminkin, versiosta riippuen, hybridipolkupyörä, hybridimopo tai hybridicrossipyörä. Brincossa on itsenäinen sähkömoottori, joka kuljettaa pyörää ilman polkemista jopa 100 km. Polkemalla ajaja voi vähentää akun rasitusta ja näin pidentää toimintasädettä. Bultaco Brincolla voi käytännössä siis ajaa kolmella eri tavalla: polkemalla, pelkällä sähkön voimalla tai näiden yhdistelmällä.

Bultacon historia

Toukokuun 17. 1958 Paco Bultó ja muutama hänen uskottunsa päättivät perustaa uuden moottoripyörämerkin, Bultacon. Legenda oli syntynyt.

1960- ja 70-luvuilla Bultaco niitti mainetta käytännössä kaikilla radoilla, missä 2-pyöräisillä ajettiin kilpaa. Suomalaiset muistavat varmasti parhaiten Bultacon vuosilta 1976-1978, jolloin Yrjö Vesterinen voitti kolme perättäistä maailmanmestaruutta trialissa Bultacolla. Muita tunnettuja maailmanmestareita Bultacolla ovat muun muassa  Angel Nieto (1976 ja 1977), sekä Ricardo Tormo (1978 ja 1981). 80-luvun alun jälkeen Bultaco hiipui pikkuhiljaa markkinoilta, kunnes …

Toukokuun 17. 2014 Bultaco syntyi uudelleen esittelemällä virallisesti uuden mallistonsa prototyypit Lontoossa. Nyt Bultaco jatkaa siitä, mihin se viimeksi jäi: tarjoten asiakkaille pyöriä, joissa on huomisen teknologia ja joita on hauska käyttää.

Uusin numero