Buell Super Cruiser – Rocketin ja Diavelin ohi tehoissa?

Amerikkalainen Buell aikoo laajentaa mallistoa  cruisereihin, ja suunnitelmaan kuuluu nostaa tehot tässä luokassa uudelle tasolle.

Moottorina on Buellin muista malleista tuttu ja ET-V2 -nimellä tunnettu 1190-kuutioinen V-twin. Hammerhead-sportissa siitä on puristettu 185 hevosvoimaa, mutta Super Cruiserissa huhutaan olevan kymmenen hevosvoimaa vähemmän, ja 175 hevosvoiman lukemallakin se nousisi ohi mm. sellaisista tehokkaina pidetyistä moottoripyörämalleista kuin Triumph Rocket 3 ja Ducati Diavel V4.

Teräsputkirunko sen sijaan on täysin uusi ja tätä mallia varten suuniteltu. Moottori toimii siinä osana kantavaa rakennetta. Pyörän muotoilusta ja suunnittelusta on vastannut jenkkiguru Roland Sands. 

Buellilla on tällä hetkellä tuotannossa katettu sporttimalli Hammerhead ja powernaku 1190 SX. Vahvasti offroad-henkinen Baja Dune Racer ja adventure-tyyppinen matkamalli Supertouring ovat ennakkotilattavissa jo nyt, vaikka niiden on luvattu tulevan tuotantoon vasta vuonna 2025. Myös Super Cruiserin kerrotaan tavoittelevan tuotannon aloitusta samana vuonna.

Lue myös:

Uusin numero