Brivion nimi nousi tapetille Suzukin paluun toteuttajana

Yamahalta kauden 2010 jälkeen kytkintä nostanut Brivio olisi Suzukin kilpailutoiminnan ykkösmiehenä todellinen yllätysveto. MotoGP:n sisäpiiri ei kuitenkaan pidä ajatusta mahdottomana. Ei varsinkaan tämän kotimaassa Italiassa.

Tähän mennessä Suzukin tallipäällikön pestiä on pedattu Aspar-tiimin omistavalle espanjalaiselle Jorge Martinezille. Roolituksessa saattaisi jäädä silti tässäkin tapauksessa tilaa Briviolle.

Suzukin paluusta MotoGP-luokkaan ei ole vielä takuita, mutta kaikki viittaa siihen, että se toteutuu – tosin tavallaan mutkan kautta.

MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet omistavan Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta vahvisti Ducatin taannoisessa julkistamistilaisuudessa Madonna di Campigliossa, että Suzuki ei voi noin vain putkahtaa takaisin kuninkuusluokkaan kaudella 2014.

Ezpeletan mukaan paluun pitää tapahtua jonkun nykyisen tiimin mandaatilla. Monien mielestä Aspar olisi siinä kuviossa vahvimmilla.

Aspar-tiimi jatkaa alkavalla kaudella MotoGP-luokassa CRT-sääntöjen mukaisilla Aprilia-pyörillä, joita kuljettavat viime vuoden tapaan espanjalainen Aleix Espargaro ja ranskalainen Randy de Puniet. Kaksikko vastasi tässä järjestyksessä CRT-kuljettajien korkeimmista MM-pisteistä kaudella 2012.

Martinez on jo ehtinyt näyttää Japanin suuntaan hyvissä ajoin vihreää valoa sen osalta, että De Puniet testaa Suzukin prototyyppipyörää tulevan kisakauden aikana.

Suzuki poistui MotoGP-luokasta kauden 2011 jälkeen. Suzukilla kausilla 2010-11 kilpaili Hondan Gresini-tiimin nykyinen kuljettaja, espanjalainen Alvaro Bautista.

* Davide Brivio ja Valentino Rossi kaudelta 2010 olevassa potretissa. Kuva: Yamaha Racing
 

Uusin numero