Brittikolossi Knight seuraa Salmisen päätöstä: sivuun Sixiltä

Omassa Honda-tiimissä kilpaileva Knight kertoo tiedotteessaan, että hänen poisjääntiinsä syyt ovat pitkälti taloudelliset.

– Puntaroin pitkään vaikeaa päätöstä vetäytyä tämän vuoden ISDE:ltä. Minulla ei ole vain taloudellisesti varaa siihen, Knight valottaa tiedotteessaan päällimmäistä syytä Sixin sivuuttamiselle.

– Oman tiimin pyörittäminen sponsorien tuella on ollut raskasta varsinkin kun ohjelmaani on sisältynyt kolme kisaa Etelä-Amerikassa ja X-Games USA:ssa. Tuollainen on taloudellisesti vaikeaa kaikille ja varsinkin tällaisille pienille tiimeille, jatkaa myös loukkaantumisista kärsinyt Knight.

Mansaaren mies on pyöritellyt päätöstä monelta kantilta, mutta lopputulos oli väistämätön.

– Tämä oli sittenkin ainoa mahdollinen päätös siitäkin huolimatta, että ISDE on lähellä sydäntäni. Toivottavasti tilanteeni on parempi ensi vuonna ja pystyn silloin ajamaan Sixillä, Knight viittaa Argentiinan ja henkilökohtaisesta MM-sarjasta tutun San Juanin suuntaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun ISDE ajettiin ensimmäisen kerran Englannin Carlislessa. Tuleva ISDE ajoittuu 30. syyskuuta-5. lokauuta Sardinian Olbiaan.

Sardiniassa on yksi suosikki ylitse muiden, eli viime vuonna Saksassa mestaruuden nimiinsä vienyt Ranska. Suomen Trophy-joukkue sijoittui Saksassa viidenneksi allaan mestaruus kotikisasta. Ranska loisti vuonna 2011 poissaolollaan Suomen Sixiltä.

Uusin numero