Brittien saaret kutsuvat Eemeli Lahtea

HRP Suzuki oli uuden kuljettajansa Eemeli Lahden kanssa viime viikonloppuna Cartagenan BSB-tiimien testitapahtumassa ottamassa tuntumaa ensi kauden työkaluun.
 
– Eemeli pääsi nopeasti sinuiksi Suzukin kanssa, ja oli välittömästi entistä ennätystään nopeampi, kiittelee tiimipäällikkö Joni Hannula.
 
Lahden GSX-R 600 oli varustettu superstock-vireisellä moottorilla, joten muille annettiin hieman tehotasoitusta. Siitä huolimatta nuorukainen oli aivan kärjen vauhdissa koko viikonlopun ajan.
 
– Kun otetaan huomioon, että ajoimme stock-vireisellä moottorilla, näyttää Emen vauhti todella lupaavalta. Vain yksi supersport-kuljettaja oli meitä nopeampi ja muun muassa kaikki paikalla olleet espanjalaiset Moto2-luokan pyörät jäivät vauhdistamme, toteaa Hannula.
 
– Vaikka tehokkaammat supersportit vetivät suorilla kaulaa, pääsi Eemeli aina kantaan ja ohi mutkaisilla osuuksilla. Mielenkiinnolla odotan, mikä Eemelin vauhti onkaan, kun vaihdamme moottorin supersport-sääntöjen mukaan rakentamaamme pataan, hykertelee Hannula.
 
– Lisäksi Eemelin kunniaksi on sanottava, että hän antaa pyörästä erittäin hyvää palautetta, mikä helpottaa säätötyötä merkittävästi, Hannula kertoo.
 
Cartagenassa ajetun testin jälkeen Lahti sai vaihtaa nahkapuvun armeijan kurkkusalaatteihin. Kun Lahti on saanut asepalveluksen on suoritettua, osallistuu hän HRP Suzukin kanssa Brittein BSB-sarjan supersport-luokkaan.

Uusin numero