Brasilia ja Thaimaa ovat Intian ohella tyrkyllä MotoGP-sarjaan

– Superbike-luokka ajaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa Intian Buddh-radalla. Olemme sen jälkeen valmiita arvioimaan, suuntaako myös MotoGP sinne, toteaa molempia sarjoja hallinnoivan Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta.

Ezpeleta antaa jo tässä vaiheessa vinkin siitä, että myös Brasilia ja Thaimaa ovat potentiaalisia ehdokkaita MotoGP-sarjaan.  Niiden vuoro koittaisi tosin aikaisintaan vuonna 2015.

– Niin, ja onhan Thaimaan lisäksi Aasian suunnalla toki muitakin vastaavia hankkeita olemassa, muotoilee Ezpeleta.

Puolet kilpailuista
Euroopan ulkopuolella?

Dorna ei ole ainakaan näillä näkymin halukas laajentamaan sarjaa nykyisestä 18 MM-osakilpailun kokonaisuudesta. Ezpeleta heittääkin tältä osin mielenkiintoisen vision.

– 18 GP:tä on ihanteellinen määrä, enempää emme halua. On mahdollista, että ajamme jatkossa puolet kilpailuista Euroopan ulkopuolella.

Portugalin Estoril poistui jo tällä kaudella kalenterista modernin Austinin radan tieltä. Seuraavaksi vaaravyöhykkeellä arvioidaan olevan perinteikkäät espanjalaisradat Jerez ja Valencia, sekä Indianapolis Yhdysvalloissa.

Pitkät kisamatkat näkyvät luonnollisesti tiimien kukkaroissa, mutta toisaalta ne myös kannustavat markkinointimielessä ja uusien aluevaltausten muodossa.
 

Uusin numero