Brammo Polariksen omistukseen

Polaris on ostanut Brammon sähkömoottoripyöräliiketoiminnan. Lisäksi Polaris pääomittaa Brammoa, jotta valmistaja voisi keskittyä paremmin sähköajoneuvojen suunnittelu- ja kehitystyöhön.

Tulevaisuudessa yhtiöt pyrkivät hyödyntämään Polariksen vahvan aseman powersport-laitteiden valmistajana ja aikovat tarjota tuoda markkinoille laajan valikoiman sähkökäyttöisiä ajoneuvoja samalla kun Brammo jatkaa sähkömoottoriteknologian kehittämistä. Polaris puolestaan aloittaa sähkömoottoripyörien valmistuksen Spirit Laken tehtaallaan Iowassa vuoden 2015 loppupuolella.

Polaris on ollut Brammon vähemmistöosakas ja kumppani vuodesta 2011 saakka.

– Brammon saavuttamat edistysaskeleet litium-ioni- ja sähkömoottoriteknologian suorituskyvyn ja kustannusten alueilla ovat nostaneet kiinnostustamme. Pyrimme tuomaan edistyksellisimmät ja suorituskykyisimmät sähkökäyttöiset ajoneuvot Polariksen tuoteportfolioon, kertoo Polariksen toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Scott Wine.

Polariksen ja Brammon aiemman yhteistyön hedelminä syntyneille projekteille toivotaan jatkoa. Winen mukaan sähkömoottoripyörävalmistajan hankkiminen tukee paitsi sähkömoottoripyörien saamista Polariksen mallistoon, myös mahdollistaa sähköajoneuvoteknologioiden kehittämisen edelleen.

– Uskomme sijoituksemme olevan tuottoisa, ja uusi järjestely tuo meidät huomattavasti lähemmäs maailmanluokan sähköajoneuvojen valmistamista, Wine toteaa.

Uusin numero