Bradley Smith Mika Kallion jäämisestä testikuskiksi: ”KTM piti kiinni suunnitelmastaan”

KTM tiedotti keskiviikkona, että Bradley Smith ja Pol Espargaro jatkavat tiimin kisakuljettajina, testikuski Mika Kallio ajaa kuusi villin kortin kilpailua ensi kaudella.

Kallio on ollut kirkkaasti Smithiä nopeampi kaikissa kolmessa villin kortin kisassaan tällä kaudella, vauhtiero on ollut todella iso. KTM olisi halunnut miesten vaihtavan paikkoja ensi kaudeksi, mutta se ei onnistunut sopimusteknisistä syistä.

”Nyt minun ei tarvitse enää koko ajan vastailla kysymyksiin ensi kaudesta, saan keskittyä rauhassa ajamaan vahvan loppukauden. Tilanne oli kaikille meille hyvin kummallinen”, Smith sanoo Motorsport.comille.

Kun Kallio sai villin kortin Aragoniaan, sen uskottiin olevan Smithille viimeinen näytön paikka todistaa olevansa nopeampi.

”Olen koko ajan kuvitellutkin, että ajan kahden vuoden sopimukseni loppuun kisakuljettajana. Tallin sisällä ei puhuttu lainkaan siitä, että se kilpailu tulisi ratkaisemaan mitään, ne puheet tulivat ulkopuolisilta. KTM:llä on ollut koko ajan omat suunnitelmansa ja visionsa, mistä he pitivät kiinni.”

Uusin numero