Bradl yllätti paalupaikalla Laguna Secassa: ”Elämäni paras kierros!”

Hyvässä vauhdissa jo pitempään ollut Bradl pysäytti kellot ajassa 1.21,176, joilla hän kukisti sarjaa johtavan Hondan tehdastallin Marc Marquezin 17 tuhannesosalla.

– Ehdottomasti, on erittäin mukavaa olla paalupaikalla! Ajoin yhden urani parhaista kierroksista ja panostin tosiaankin paljon tähän aika-ajoon. Varsinkin viimeinen sektori kulki todella kovaa. Kisasta tulee vaikea, mutta tiedän vauhtini olevan kohdallaan. Nyt nautitaan tästä paalupaikasta, iloitsi Bradl.

Harjoituksia hallinnut Marquez oli pitkään kiinni kauden neljännessä paalupaikassa, kunnes kohtalo puuttui peliin. Marquez kaatui nopealla kierroksellaan radan kuudennessa kaarteessa, kun hektistä aika-ajoa oli jäljellä neljä minuuttia.

– Olen tyytyväinen, sillä alloitan urani ensimmäisen USA:n GP:n toisesta lähtöruudusta kaatumisesta huolimatta. Menin siihen mutkaan vain liian kovaa, etupää lähti alta ja kaaduin. Olemme tehneet tähän mennessä hyvää työtä ja vauhti on vahvalla tasolla, joten voin lähteä luottavaisin mielin kilpailuun, totesi Marquez.

Bradl ja Marquez saavat Lagunan eturiviin rinnalleen kolmannen Honda-kuljettajan, eli Gresini-tiimin pyörällä säväyttäneen Alvaro Bautistan, joka jäi pohjista 0,197 sekuntia.

– Olen parantanut otteitani Barcelonan kilpailun avauskierroksen kaatumisen jälkeen askel askeleelta ja nyt olen tässä. Olen iloinen, erittäin iloinen ja fiilis pyörään on todella hyvä. Lagunassa kilpailun alku tulee olemaan ratkaiseva. Keli on ollut viileä ja renkaat pitää saada maltilla sopivan lämpimäksi parin ensimmäisen kierroksen aikana, korosti Bautista.

Toiseen lähtöriviin rullaa puolestaan äärimmäisen tasainen Yamaha-rintama Valentino Rossi-Cal Crutchlow-Jorge Lorenzo.  Rossi jäi Bradlista 0,242, aika-ajon alussa teknisistä ongelmista kärsinyt Crutchlow 0,244 ja Lorenzo 0,277 sekuntia.

– Tunsin itseni aika-ajossa fyysisesti vahvemmaksi kuin vielä harjoituksissa ja pystyin ajamaan useamman hyvän kierroksen. Ei, ei eturivin lähtöpaikka ja kenties paalupaikkakaan ollut kovinkaan kaukana. Tiedän, että minulla olisi ollut varaa parantaa parilla kymmenyksellä. Tärkeintä oli kuitenkin välttää riskit ja kaatuminen. Edessä on pitkä ja raskas 32 kierroksen kilpailu, kertoi särkylääkkeillä kipuja vasemmassa olkapäässä lievittävä Lorenzo.

Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa säästeli kipeää solisluutaan jättäen kolmannen vapaan harjoituksen väliin. Pedrosa kävi lunastamassa paikkansa aika-ajo 1:stä nopeampaan ryhmään, jossa hän päätyi seitsemänneksi 0,552 sekuntia kärjestä.

Laguna Seca, USA.
MotoGP-luokan MM-osakilpailu 9/18. Aika-ajo 2:

  1. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda 1.21,176    
  2. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team + 0,017
  3. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 0,197
  4. Valentino Rossi Italia, Yamaha Factory Racing + 0,242
  5. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,244
  6. Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha Factory Racing + 0,277
  7. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 0,552
  8. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 0,850
  9. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,899
10. Nicky Hayden USA, Ducati Team + 0,914
11. Aleix Espargaro Espanja, Power Electronics Aspar ART + 0,923
14. Randy de Puniet Ranska, Power Electronics Aspar ART   

Uusin numero