Brabec yhä selkeässä johdossa Dakarissa

Dakar-rallissa eletään ratkaisun hetkiä. Riittääkö Pablo Quintanillan ja Toby Pricen loppukiri kamppailussa Ricky Brabecia vastaan? Kuva: A.S.O./Charly Lopez

Dakarin yhdeksäntenä päivänä Pablo Quintanilla ja Toby Price ajoivat kilpailua johtavaa Ricky Brabecia raivoisasti kiinni.

Dakar-rallin yhdeksäs päivä oli tämän vuoden etapeista pisin. Wadi al-Dawasirista Haradhiin kulkeneen reitin pituus oli yhteensä 886 kilometriä, josta 410 erikoiskoekilometrejä.

Moottoripyöräluokan maanantain etappi peruttiin Paulo Gonçalvesin menehdyttyä onnettomuudessa sunnuntaina. Traaginen onnettomuus oli luonnollisesti kuljettajien mielissä ennen päivän starttia.

– On hieman vaikeaa lähteä ajamaan, mutta elämä jatkuu. Meidän on vain hyväksyttävä, että tapahtunut tapahtui ja keskityttävä ajamiseen, pohti kilpailua johtava Ricky Brabec päivän startissa.

Brabec onnistui päivän aikana hyvin, ja sijoittui neljänneksi vajaat neljä minuuttia voittajaa hitaampana. Hyvässä vauhdissa oli myös Brabecin tiimikaveri Joan Barreda Bort, joka sijoittui suunnistusvaikeuksista huolimatta kolmannelle sijalle. Toiseksi nopein oli Toby Price, mutta päivän vei nimiinsä erinomaisesti suoriutunut Pablo Quintanilla.

– Alussa oli todella vaikeaa päästä rytmiin. Kun sain fiiliksen päälle, aloin puristaa ja onnistuin voittamaan etapin. Haluan omistaa tämän etappivoiton Paulolle, Quintanilla totesi maalissa.

Vaikka Brabec jäi päivän neljänneksi, on hänen johtonsa kilpailussa yli 20 minuuttia, jota Quintanilla ja Price yrittävät raivokkaasti ajaa kiinni. Ajopäiviä on jäljellä enää kolme, joten ilman Brabecin virheitä miehen kiinni ajaminen voi olla hyvin haastavaa.

– Tällä hetkellä kilpailu sujuu hyvin ja fiilis on upea. Olen jo todella lähellä unelmaani, kuvaili Brabec kilpailuasetelmia yhdeksännen ajopäivän jälkeen.

Moottoripyöräluokan tilanne yhdeksännen päivän jälkeen:
1. Ricky Brabec, Honda
2. Pablo Quintanilla, Husqvarna
3. Toby Price, KTM
4. Joan Barreda Bort, Honda

5. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda
6. Matthias Walkner, KTM
7. Luciano Benavides, KTM

8. Franco Caimi, Yamaha
9. Skyler Howes, Husqvarna
10. Stefan Svitko, KTM

Uusin numero