Brabec historialliseen Dakar-voittoon

Tiimitoverit Ricky Brabec (9) ja Kevin Benavides näyttivät yhteistyön voimaa myös Dakar-rallin viimeisellä etapilla. Kuva: DPPI Media.

Erinomaisen kilpailun ajanut Ricky Brabec kruunattiin Dakar-rallin moottoripyöräluokan voittajaksi. Voitto oli paitsi ensimmäinen amerikkalaiskuljettajalle, myös Hondalle ensimmäinen sitten vuoden 1989.

Dakar-rallin viimeisen päivän etappi kulki Haradhista Qiddiyaan. Kokonaismatkaa päivälle kertyi 429 kilometriä, joista kelloa vastaan ajettiin 167.

Kilpailua hallinnut Ricky Brabec varmisti voittonsa tyylittelemällä maaliin toisella sijalla Jose Ignacio Cornejo Florimon perässä, etappivoitollaan Cornejo Florimo onnistui nousemaan lopputuloksissa neljännelle sijalle.  Päivän kolmanneksi nopein oli kokonaiskilpailussa niinikään kolmanneksi noussut Toby Price.

– Olen todella iloinen, viimein saimme kaikki palapelin palaset kohdalleen. Emme olisi onnistuneet ilman tiimin jokaista kuljettajaa. Tämä oli viides Dakar-rallini ja toinen, jonka pääsin maaliin saakka. Kun heräsin aamulla, en malttanut odottaa että pääsisin ajamaan viimeisen etapin, olin niin iloinen. Ja täällä me nyt olemme, me voitimme! Se edellytti järkevyyttä ja keskittymistä joka päivä, sekä yhteistyötä. Tässä tiimissä ei ole ykköskuljettajaa, me kaikki voitimme tämän kilpailun, onnellinen Brabec hehkutti maalissa.

Voitollaan Ricky Brabecista tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen moottoripyöräluokassa Dakar-voittoon ajanut kuljettaja. Mies kirjoitti historiaa myös katkaisemalla KTM:n huikean 18 kilpailun voittoputken ja ajamalla Hondalle ensimmäisen Dakar-voiton sitten vuoden 1989.

Dakar-Rallin moottoripyöräluokan lopputulokset:

1. Ricky Brabec, Honda
2. Pablo Quintanilla, Husqvarna (+00:16.26)
3. Toby Price, KTM (+00:24.06)

4. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda (+00:31.43)
5. Matthias Walkner, KTM (+00:35.00)
6. Luciano Benavides, KTM (+00:37.34)

7. Joan Barreda Bort, Honda (+00:50.57)
8. Franco Caimi, Yamaha (+01:42.35)
9. Skyler Howes, Husqvarna (+02:04.01)
10. Andrew Short, Husqvarna (+02:10.40)

Uusin numero