Bottasta kehuva Rossi ei kadu päätöstään jatkaa MotoGP:ssä

Ensi viikonvaihteena Espanjassa ajettavaan Aragonin MM-osakilpailuun valmistautuva Rossi korostaa voimiensa tunnossa, että hän ei kadu aikoinaan tekemäänsä päätöstä hylätä F1-houkutukset ja kehuu siinä sivussa nykykuljettajista erityisesti Valtteri Bottasta.

Tämän kauden MM-pisteissä kolmantena olevaa Rossia oltiin viemässä viitisen vuotta sitten kovalla kohulla F-ykkösiin. Rossi testasi pariin otteeseen Ferraria pitäen ja nauttien kokemastaan.

Rossi näki kuitenkin, että hän on liian vanha tekemään niin radikaalia lajinvaihtoa. Rossin matkamittarista löytyy nyt 35 vuotta.

”Minulla ei ollut sydäntä
päättää MotoGP-uraani”

– Totesin silloin testien myötä, että minulla olisi ollut todellakin mahdollisuudet kilpailla F1-luokassa. Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut kuitenkaan sydäntä päättää MotoGP-uraani, koska tiesin, että minulla on tässä lajissa vielä paljon annettavaa useammaksi vuosiksi, Yamahan kanssa kesällä kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Rossi kertoi Sky tv:n lähetyksessä.

”Tohtori” on tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen.

– F1 oli viehättävä vaihtoehto, mutta myös hyvin riskialtis. Tein mielestäni oikean valinnan. Esimerkiksi ikimuistoiset taistelut Caseyn (Stoner) kanssa Laguna Secan korkkiruuvimutkassa ja Jorgen (Lorenzo) kanssa Barcelonan kisan viimeisessä mutkassa ovat olleet sen ja vaivan arvoisia, perustelee Rossi.

Rossi kertoo seuraavansa erittäin tiiviisti F-ykkösiä.

– Pidän todellakin lajista. On ilo nähdä MotoGP:n tavoin, että myös F1-luokassa on niin paljon nuoria kuljettajia, jotka parantavan suorituksiaan koko ajan. Alonso (Fernando) ja Vettel (Sebastian) ovat voimissaan ja Bottas on vahvasti tulossa, linjaa Rossi.

Yli 28 vuotta ensimmäisestä
viimeisimpään voittoon

MotoGP-sarjassa 19. kautta kilpaileva jo Rossi puhkoi puolentoista viikon takaisella San Marinon GP:n voitolla komeasti jo 5000 MM-pisteen rajapyykin.

Rossilla on koossa kaiken kaikkiaan 107 MM-osakilpailuavoittoa, joista ensimmäinen irtosi vuonna 1996 Tshekissä ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

Rossilla tuli kuluneeksi Misanossa tasan tarkkaa 18 vuotta ja 27 päivää avausvoitostaan.

Hän siirtyi tuon aikavälin puitteissa kaikkien aikojen tilastokärkeen. Aiempaa ennätystä – 17 vuotta ja 49 – päivää piti hallussaan Rossin maanmies Loris Capirossi.

Uusin numero