BMW:n tehdastiimi lähtee Supebiken MM-sarjasta tämän kauden jälkeen

Painopistettä asiakastiimeilleen siirtävän BMW:n päätös tuli yllätyksenä, mutta siitä saatiin toki viitteitä jo viime kauden jälkeen. BMW ulkoisti silloin tehdastiimin toiminnan italialaiselle Feel Racingille, joka kantaa meneillään olevalla kaudella virallisesti nimeä BMW GoldBet.

Tiimissä kilpailevat italialainen Marco Melandri ja britti Chaz Davies. MotoGP-luokastakin kokemusta omaava Melandri voitti viime sunnuntaina Venäjän MM-osakilpailun ainoaksi jääneen startin Moskovassa ja on pisteissä kolmentena, kun kaudesta on ajamatta seitsemän osakilpailua. Davies on puolestaan viidentenä.

– BMW Motorrad Motorsportin osallistuminen Superbiken MM-sarjan päättyy tämän kauden jälkeen. Päätös noudattaa strategiaa brändimme uudelleen linjauksessa, totesi toimitusjohtaja Stephan Schaller nostaen esille erityisesti Brasilian ja Aasian kehittyvät markkinat.

Schaller painotti samalla, että BMW tulee olemaan Superbike-päätöksestä huolimatta jatkossakin vahvasti mukana moottoriurheilussa.

– Vain ne, jotka toimivat johdonmukaisesti tänään ovat valmistautuneita riittävän hyvin huomisen haasteisiin, muotoili Schaller.

Rivien välistä on kenties luettavissa se, että BMW saattaa olla mukana tehtaan statuksella lähivuosina MotoGP-luokassa. Esille on jo nostettu kausi 2015, jolloin Suzuki tekee paluun MotoGP-luokkaan.

Uusin numero