BMW:lle kolmoisvoitto

Superbike-luokan lähtöruudukon koko eturivi oli BMW-kuljettajien valtaama järjestyksessä Erkka Korpiaho – Kari Vehniäinen – Eeki Kuparinen – Eki Kaulamo. Aika-ajoissa kärkikolmikko piti yllä huimaa vauhtia ajamalla alle virallisen rataennätyksen.

Eeki Kuparinen kävi kilpailun alussa kärjessä mutta Korpiaho otti pian ykköspaikan ja piti sen loppuun asti. Kolmantena ajaneen ja kilpailun nopeimman kierroksen kellottaneen Vehniäisen kisa päättyi tekniseen vikaan. Korpiaho oli syystäkin tyytyväinen lopputulokseen.
– Pyörä oli nopea ja oikeastaan voitto tuli aika helposti tänään, kertoi Korpiaho heti maaliintulon jälkeen. Mestaruus ratkesi jo ennen kilpailun lähtöä, kun Vesa Kallion pyörä kärsi lämpöongelmista eikä Kallio tullut edes lähtöviivalle. Neljätoista Suomen mestaruutta on kova ennätys lyötäväksi jopa Korpiahon omasta mielestä.
– Se edellyttäisi kahden SM-luokan ajamista samalla kaudella, eikä se ole mahdollista. Ja mikäli niin lahjakas kaveri löytyisi, hän todennäköisesti lähtisi ajamaan maailmalle eikä pysyisi SM-sarjassa, totesi Korpiaho.

Toiseksi ajanut Eeki Kuparinen oli myöskin tyytyväinen kilpailuun.
– Ajo tuntui helpolta vaikka kierrosajat olivat koko ajan lähellä rataennätystä, totesi Kuparinen taistelun tauottua. Kuparisella oli tältä kaudella taskussaan jo voitto ja kolmossija, joten nyt tuli koko värisuora täyteen kakkossijalla.

Eki Kaulamo yllättyi kolmossijasta maaliintulon jälkeen.
– Itse asiassa kuvittelin taistelevani Hiltusen kanssa nelossijasta. En tiennyt että Vehniäinen oli keskeyttänyt edeltä mutta kyllä kolmossijakin kelpaa, sanoi Kaulamo. Kaulamon vauhti on tällä kaudella riittänyt aivan kärkisijoihin mutta muutaman keskeytyksen takia sijoitus SM-pisteissä ei.

Tallipäällikkö Esko Kuparisen mukaan Motoparkin tulos on historiallinen.
– En muista että koskaan ennen saman tiimin pyörät olisivat miehittäneet koko eturivin lähtöruudukossa ja koko palkintopallin kisan jälkeen, totesi Kuparinen.
Kuparisella oli selitys valmiina hyvään menestykseen.
– Olemme saaneet neljä huippukuskia puhaltamaan yhteen hiileen. Yhdessä kehitetään pyöriä ja ratkotaan ongelmia, lopputulos kertoo että se on oikea tapa toimia, sanoo Kuparinen.

Vaikka SM-sarja päättyi, niin BMW-kuljettajien kilpailukausi jatkuu vielä. Syyskuun puolivälissä tiimi lähtee Hockenheimiin IDM-sarjan viimeiseen osakilpailuun mittaamaan kansainvälisen vauhdin.

Uusin numero