BMW-Suterista Edwardsin pyörä MotoGP-luokkaan?

– En, en tosiaankaan tiedä vielä, mitä ensi kaudella teen. Ajonälkä on tallella ja kaikki on mahdollista.
Ensi viikonvaihteena ajettavaan Indianapolisin kisaan valmistautuva Edwards myöntää samaan hengenvetoon ettei ovea ole suljettu siltäkään vaihtoehdolta, että hän ajaisi kaudella 2012 MotoGP-luokassa niin sanotussa CRT-tiimissä (Claiming Rule Team), eli tässä tapauksessa Forward Racingissa.

Kuvion tekee mielenkiintoiseksi se, että Forward Racing virittelee lähtöä uusien sääntöjen mukaiseen MotoGP-luokkaan 1000-kuutioisella BMW-Suter -pyörällä, jota Marc VDS-tiimin Mika Kallio on testannut nousujohteisella meiningillä jo kahteen otteeseen Mugellossa samalla kun muut mahdolliset tulokkaat ovat viettäneet tältä osin hiljaiseloa.
– On selviö, että ajaminen MotoGP-luokassa on eräänlaista taistelua tuulimyllyjä vastaan, jos sinulla ei ole käytettävissä tehdaspyörää. Mutta eipä silti, työskentely Suterin (Eskil) kanssa saattaisi olla erittäin mielenkiintoista, vinkkaa pyörän kehittäjien ehdottomaan eliittiin lukeutuva Edwards.

Edwards ei tunnetusti tunne pelkoa tarttua uusiin haasteisiin.
– Ainoa asia, jota pelkään tai ainakin inhoan, ovat muurahaiset. Se myönnettäköön, heittää Edwards tutun letkeään tyyliinsä.
Edwardsia ja Cal Crutchlowia tällä kaudella ajattavan Tech3-tiimin ympärillä käy jälleen melkoinen kuhina, kuten aina ennenkin. Crutchlowilla on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä, mutta rookie-kuljettajan lukuisat kaatumiset ovat vetäneet tiimipäällikkö Herve Poncharalin paitsi mietteliääksi, myös vihaiseksi.

Tech3:n uudeksi tai uusiksi kuljettajiksi on nostettu päällimmäisinä Eugene Lavertyn, Bradley Smithin ja Andrea Iannonen nimet.
Lavealta listalta ei ole toki pyyhitty Edwardsinkaan nimeä.
– Uskoin, että tämä kausi jää Colinin viimeiseksi, mutta nyt tilanne on toinen. Hänen tuloksensa ovat olleet hyviä ja hän viihtyy tässä tiimissä. Yksi vuosi vielä lisää ei ole suinkaan poissuljettu ajatus. Keskustelen Colinin kanssa asiasta lisää Indianapolisin GP:n aikoihin, kertoo Poncharal.

Uusin numero