BMW R nineT esitelty

90-vuotias BMW Motorrad juhlii esittelemällä uuden mallin, R nineT:n. Pyörää suunniteltaessa pyrittiin keskittymään vain olennaiseen, ja prioriteetteina oli pelkistetty yksinkertaisuus, fiilis sekä aidot, perinteiset materiaalit.

Pyörään onkin lainattu paljon yksityiskohtia BMW:n 90-vuotisesta historiasta, esimerkeiksi käyvät pyöreä etuvalo, 18-litrainen alumiinitankki ja käsinmaalatut yksityiskohdat. Lisäksi BMW on haluttun antaa asiakkailleen mahdollisuuden tehdä pyörästä itsensä näköisen, ja tarjolla on valtavasti lisävarusteita eri korkuisista pakuputkista laukkusarhoihin ja erilaisiin satuloihin, mikä antaa myös viitteitä siitä, että tarvikevalmistajat kiinnostunevat myös uutuus-BMW:stä.

Pyörä toimitetaan ducktailin kanssa. Jos suunnitelmissa ei ole kyyditä matkustajia, matkustajan jalkatapit ja takarungon vahvikkeet ovat irrotettavissa. Koko peräosan voi myös poistaa, mutta tällöin poistuu myös kilpiteline ja takavalo.

Moottori on edellisestä R 1200 GS:stä tuttu twini, joka tuottaa 110 hevosvoimaa 7750 ja 119 Nm 6000 kierroksen käyntinopeudella.

On todennäköistä, että nineT on viimeinen uusi BMW-malli, jossa on ilmajäähdytteinen boxertwini, sillä BMW:n huhutaan esittelevän uuden R 1200 RT:n nestejäähdytteisellä moottorilla.

USD-etuhaarukka on peräisin S 1000 RR -sporttipyörästä ja takaa löytyy yksi paraleve-jousitus. Monosvigi on suunniteltu siten sopimaan sekä 5,5- että 6-tuumaisen vanteen kanssa, vakio on 5,5. 17-tuunam renkaat ovat 120/70 edessä aj 180/55 takana. Etujarruina toimivat kaksi monoblock-satulaa, jotka puristavat paloja 320-millin levyjä vasten.

R nineT on saatavilla ainoastaan mustana. Mallin hinta on 20 799,31 euroa. 

Uusin numero