BMW Motorrad Days – BMW-harrastajien kokoontuminen jo 21. kertaa

Berliinissä ja sen ympäristössä järjestetään jälleen 7.-9. heinäkuuta BMW Motorrad Days, joka kerää yhteen BMW-harrastajia ympäri maailman.

Jo yli 20 vuoden ajan BMW Motorrad Days on ollut BMW-harrastajille kauden ”se tapahtuma”. Onpa ajopelinä sitten sportti, seikkailupyörä, tehokas naku tai vaikka kilpakäyttöön tarkoitettu BMW, niin Berliiniin kerääntyy BMW-harrastajia yhtä hyvin Yhdysvalloista, Japanista, Australiasta kuin Euroopan maistakin tapaamaan muita samanhenkisiä, koeajamaan uusimpia malleja ja ehkä jopa näkemään vilaukselta seuraavan vuoden kovimpia uutuuksia. Tällä kertaa BMW Motorrad Days on normaaliakin juhlavampi, sillä tapahtuma on omistettu BMW Motorradin 100-vuotisjuhlille.

Berliinin Spandaun kaupunginosan sydämessä seisoo BMW Motorradin syntymäpaikka. Aamusta iltaan yli 1000 kävijää pääsee kokemaan BMW Motorradin tehtaan Spandaussa opastetulla kierroksella. Ilmaiset kuljetukset järjestetään Messe Berliinistä tehtaalle ja takaisin. Varauksia tehdaskierrokselle voi tehdä vain BMW Motorrad Days -tapahtumapaikalla. Osallistujamäärä on rajoitettu.

Myös musiikin harrastajat on huomioitu Pure&Crafted -festivaalilla. Kreuzbergissä, kaupungin sydämessä järjestettävässä tapahtumassa yhdistyy musiikki, moottoripyöräkulttuuri ja niitä yhdistävä elämäntyyli. Olennainen osa tapahtumaa ovat myös BMW Motorrad Heritage -pyörät. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa mukana myös sähköinen liikkuvuus keskeisessä roolissa. Pure&Crafted -tapahtuman päättää maailmanensi-ilta.

Koska GS-harrastajat ovat Bemarille yksi tärkeimmistä asiakasryhmistä, on heille järjestetty ohjelmaa, mm. Opastettuja offroad-ajokierroksia sekä ajokoulutusta kauniissa Brandenburgissa.

MCC Schenkenhorst -kentällä järjestetään 6.-8. heinäkuuta myös BWM Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia -kilpailun kansainvälinen karsinta. Kaikki ne GS-kuljettajat, joiden kotimaa ei tarjoa kansallista karsintaa kyseiseen kilpailuun, voivat osallistua karsintaan täällä. Karsinnan kolme parasta muodostavat International GS Trophyn historian ensimmäisen ”kansainvälisen joukkueen”.

Yhteistyössä MotoRacingSchoolin kanssa voi kokea aitoa kilparatatunnelmaa ainutlaatuisessa, Spreewaldissa sijaitsevalla harjoitus- ja kilparadalla. Radan pituus on 2,7 kilometriä ja leveys 10 metriä, ja se tarjoaa kymmenen oikealle ja seitsemän vasemmalle kääntyvää mutkaa sekä tietysti hyvää pitoa. Radalla on mahdollista kokeilla uusimpia S1000 -malleja kokeneiden ammattilaisten opastuksella.
Varauksia voi tehdä maaliskuusta alkaen osoitteessa www.moto-racingschool.de

Tasavuosijuhlien kunniaksi tapahtumassa on myös erikoisnäyttely ”100 vuotta BMW-moottoripyöriä”.

BMW Motorrad Days aukioloajat:

Perjantai, 07.07.2023 klo 14.00–1.00

lauantai, 08.07.2023 klo 10.00 – 1.00

Sunnuntai, 09.07.2023 10:00 – 15:00

Aukioloajat Pure&Crafted Festival:

Perjantai, 07.07.2023 klo 15.00–02.00

Lauantai, 08.07.2023 klo 12.00 – 2.00

Liput saatavilla maaliskuusta alkaen osoitteessa www.pureandcrafted.com

Uusin numero