Blazusiak saapuu seuraavan kerran Helsinkiin Superenduron kuusinkertaisena MM-kultamitalistana

Muut ovat ajaneet tälläkin kaudella käytännössä vain himmeimmistä MM-mitaleista Blazusiakin takana.

David Knightilla, Cody Webbilla ja Jonny Walkerilla on toki edelleen teoreettiset mahdollisuudet suistaa maestro vallasta, mutta se vaatisi vähintään ihmeen.

Blazusiakin lähimmänkin uhkaajan, eli Knightin oljenkorsi on äärimmäisen ohut Ranskan ja samalla kauden kuudennen osakilpailun kolmeen finaalierään startattaessa.

Blazusiakilla on selkeä 41 pisteen etu Knightiin. Ranskassa on jaossa maksimissaan enää 63 pistettä, kun saldoon ynnätään myös Superpole aika-ajokisasta bonuksena tarjolla olevat kolme pinnaa.

Knight käy sen sijaan kiivasta kamppailua hopeasta Cody Webbin kanssa. Webb katkaisi viimeksi Brasiliassa Blazusiakin voittoputken ja nousi hiillostamaan Knightia neljän pisteen päähän. Walker tulee puolestaan yhdeksän pistettä Webbin takana.

Kärkivartetti on vienyt ja muut ovat vikisseet pikapuoliin päättyvällä kaudella. Ainuttakaan erävoittoa ei ole livennyt tämän nelikon ulkopuolelle.

Blazusiakilla on koossa tähän mennessä seitsemän, Webbilla ja Walkerilla molemmilla kolme, sekä Knightilla kaksi erävoittoa.

Suomen moottoriliitolla on kolmen vuoden mittainen sopimus Superenduron MM-osakilpailun järjestämisestä sarjan oikeudet omaavan ja Ranskasta käsin toimivan ABC Communicationin kanssa.

Suomen osakilpailu ajettiin tänä vuonna MP-messujen yhteydessä Helsingissä ja Messukeskus toimii myös ensi vuonna GP-näyttämönä.

Vuoden 2016 MP-messut järjestetään 5.-7. helmikuuta.

Uusin numero